(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 338 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen (62).jpg

Blog

Bas blogt over trap- en vloerrenovatie. Hij geeft antwoord op veelgestelde vragen, voorziet je van tips en deelt de laatste trends op het gebied van materialen, kleuren en accessoires als trapleuningen en verlichting.

Houten vloer aanhelen: dé oplossing om je houten vloer te verlengen

Soms wil je gewoon helemaal uitpakken met je interieur. Misschien droom je van een uitbreiding van je keuken of wil je afscheid nemen van die oude open haard. Maar dan slaat de twijfel toe: wat te doen met die prachtige houten vloer die al jaren je huis siert? Tijdens uitbreidingen of renovaties kunnen er meters aan houten vloer ontbreken. Gedachten zoals ‘’Moet de gehele vloer dan vervangen worden?’’ schieten je te binnen. Ja, veel vloerleggers zullen je namelijk direct adviseren om de hele vloer te vervangen, maar dat is niet altijd de oplossing. Het kan namelijk een stuk makkelijker en goedkoper! Want ik kan jouw houten vloer met alle liefde aanhelen.

Lees meer

Houten vloer krassen verwijderen

Ik zie, ik zie, wat jij niet wilt zien… Krassen in jouw houten vloer. Als houtenvloerbezitter is dit een doorn in het oog! Hout is en blijft een natuurproduct en is aan slijtage onderhevig. Zeker omdat er intensief op wordt geleefd. Dus is het niet zo verwonderlijk dat je vloer van tijd tot tijd wat liefdevolle verzorging nodig heeft. En als je dat goed aanpakt, dan heb je daarna weer een houten vloer als nieuw. En nu! Waar begin je? En welke materialen zijn er nodig? Het kunnen behoorlijke hoofdbrekers zijn. Maar niet voor mij; Bas van Genderen!

Lees meer

Zwarte vlekken uit een houten vloer verwijderen

Oh nee! Er zitten zwarte vlekken in de houten vloer! En nu? Geen nood, Bas hier! Geef je vloer niet op, ik kan hem redden! Ik zou snel verder lezen, dan kom je erachter hoe ik dat van plan ben dat te doen…

Lees meer

Houten vloer donkerder maken

Was je houten vloer in den beginnen donker van kleur en werd deze naarmate de jaren verstreken steeds lichter, lichter en nog véééél lichter? Dan is het tijd voor een opknapbeurt! Of… heb je nu een parketvloer in een lichte kleur en wil je diezelfde houten vloer juist donker maken? En ook dan is een opknapbeurt een goed idee. Ik, Bas - houtkenner en parketrenovatie specialist - weet als geen ander hoe ik dat spreekwoordelijke varkentje moet wassen. Wil jij het ook weten? Lees dan zeker verder…

Lees meer

Eiken vloer schuren

Aangenaam. Ik ben Bas (alias de houten-vloer-dokter). Eiken houten vloeren zijn prachtig! Die van jou ook. Ook al zie je dat nu misschien niet meer. Geef hem niet op, schrijf hem nog niet af. Met de juiste aandacht en liefdevolle verzorging van mijn kant, laat ik hem weer opleven. Stralen als in het allereerste begin. Vloer- en parketrenovatie is mijn vak, of nee, mijn roeping zelfs! Mensen blij maken, dat is wat ik doe. Het allerliefste. Met mijn Bas-mobiel trek ik van huis naar huis, kom ik dagelijks bij mensen over de vloer om hem een grondige opknapbeurt te geven. Hoe vaak dat nodig is, wanneer dat nodig is en hoe ik dat doe? Dat is geen geheim hoor, heus niet. Ik vertel het je graag.

Lees meer

Trapleuning bevestigen

Laat ik beginnen met te zeggen dat de trapleuning een belangrijk onderdeel vormt van de uitstraling van de trap. Het is een ondergewaardeerd traponderdeel waar je wat mij betreft niet buiten kunt. Ik vertel je waarom ik dat zo zie:

Lees meer

Je houten vloer opknappen

Bas hier! In de Dikke van Dale kun je mij ook wel vinden onder: houtbewerker, opknapper, restaurateur, tovenaar. Huh?! Ja echt, dat laatste geloof je misschien niet, maar toveren kan ik als de beste hoor. Met het hout op je oude en versleten houten vloer welteverstaan.

Lees meer

Parket reparatie tips

Het einde van een reeks donkere maanden is in zicht. Maanden waarin we veel in huis doorbrachten. Met als logisch gevolg dat dingen je zijn gaan opvallen. Zoals je houten vloer die lijkt op een grote picasso, compleet met krassen, groeven en andere beschadigingen. En die kleur waar je eens zo weg van was die staat je nu tegen. Tijd om dat varkentje (njah, je parketvloer dan) eens te wassen. Vind je niet? Als een goed begin van een nieuw jaar. Schoonschip maken. Als blij-maker. Dan ben ik er: Bas, de mooi-maker van je houten dankzij mijn jarenlange ervaring in parket reparatie.

Lees meer

Open trap dichtmaken

“Bas, wij hebben een open trap en die willen we dichtmaken. Kun jij dat regelen? En wat zijn de mogelijkheden?” En of ik dat kan! Je open trap dichtmaken, het is een flinke passen-en-meten klus. Maar daar draai ik mijn hand niet voor om!

Lees meer

Trap opknappen

Heb je dat ook, dat je het binnen fijn wilt maken als die mooie zomer eenmaal voorbij is? Dat het begint te kriebelen om te ‘cocoonen’ zoals dat zo mooi heet. Dat knusse, dat gevoel van thuiskomen omarmen zodra je de voordeur open doet. Lekker is dat hè! Totdat… Je oog valt op je houten trap, want laat dat - zoals in zoveel huizen - nou het middelpunt zijn van de entree, hal of gang, zo je het noemen wilt. En die houten trap, nou, die kan wel een opknapbeurt gebruiken. Say no more! Bas hier. Ik zit handenwrijvend en boordevol ideeën om die klus te klaren. Komt ‘ie:

Lees meer

Houten vloer lakken

Lak of olie? Mat of glanzend? Het gaat hier om de afwerklaag van je parketvloer waarover deze vragen gaan, die mij geregeld gesteld worden door klanten. Ik zal de verschillen hier eens voor je uiteenzetten. Maar… Even een waarschuwing vooraf: ik ben beslist bevooroordeeld en niet partijdig (oli... uchuhh).

Lees meer

Traprenovatie of trapbekleding?

Je trap kan wel wat aandacht gebruiken. En een lik verf of nieuwe bekleding volstaat niet. Met aandacht bedoel je dat hij onder handen genomen moet worden, een nieuw jasje kan gebruiken, een metamorfose nodig heeft, een opknapbeu…. “Ho, stop maar Bas! Ik snap je.”

Lees meer

Vloer inspiratie

Hongaarse punt, visgraat, lamelparket, tapis. Het zijn allemaal verschillende patronen waarin jouw houten vloer kan zijn gelegd. En allemaal hebben ze hun eigen kenmerkende eigenschappen die bepalend zijn voor de ruimte waarin de vloer ligt. Ben je uitgekeken op je vloer? Geef ‘m niet op, maar lees eerst mijn blog. Want ik ga je hieronder vertellen hoe je jouw vloer een nieuwe look kunt aanmeten zonder de hele vloer te vervangen.

Lees meer

Je houten vloer schoonmaken

Natte bladeren, regendruppels en modder. Het is volop herfst. En dat merk je niet alleen buiten-, maar ook binnenshuis. Je stampt, klost en loopt die viezigheid mee naar binnen. En al dat schurende zand en water, dat vindt je parketvloer niet fijn. Hoogste tijd dus om je mouwen op te stropen en je parketvloer schoon te maken. Hoe je te werk gaat zonder je houten vloer te beschadigen? Dat zal ik je hieronder vertellen.

Lees meer

De charme van de trap

Zou jij hem het liefst onzichtbaar maken? Of als het ware op laten gaan in de omgeving? Zonde joh, want hij mag gezien worden! En zeker nadat ik ‘m onder handen heb genomen. Waar heb je het toch over Bas? Nou, over jouw trap natuurlijk.

Lees meer

Je visgraat parketvloer weer als nieuw?

Een visgraatvloer is én blijft een ware hit! Jaar na jaar blijft hij de trendlijsten aanvoeren op het gebied van interieur. En heb jij nou ook zo’n visgraat parketvloer, maar is-ie niet meer zo stralend als in het begin? Schrijf ‘m dan vooral niet af!

Lees meer

Waarom kiezen voor een Z-trap?

Je bent toe aan een flinke opknapbeurt van je trap. Maar weet niet welke mogelijkheden en soorten er allemaal zijn. Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik heb allerlei soorten en maten voor je, van A tot Z!

Lees meer

Je parketvloer schuren? Laat het Bas doen!

"Vind je het tijd dat je parketvloer er weer uitziet als toen hij voor het eerst gelegd werd? Maar is-ie nog te goed om hem te vervangen? Dan heb ik dé oplossing voor je!

Lees meer

Traprenovatie: het combineren van stijlen en materialen op je trap!

"Is jouw trap het ondergeschoven kindje in huis geworden? Dan pak ik hem aan en tover ‘m om tot een pronkstuk waar je trots op kunt zijn!

Lees meer

Trap bekleden

“Dus jouw trap kan wel een make-over gebruiken? Maar je weet nog niet wat er allemaal mogelijk is op het gebied van trapbekleding? Lees dan snel verder!

Lees meer

Houten vloer renovatie: kan jouw vloer wel wat Bas gebruiken?

Dus jij zoekt iemand die ervoor kan zorgen dat je houten vloer er weer als nieuw uitziet? Goed nieuws! Je hoeft niet verder te zoeken.

Lees meer

Betonlook traprenovatie

“Ha Bas! Van die betonlook trapbekleding hè, in hoeveel kleuren en soorten heb je die? En wat zijn de voor- en de nadelen?”

Lees meer

Oktober woonmaand

Er zijn dit jaar veel dingen anders dan normaal, maar ook in 2020 is de oktobermaand ‘gewoon’ de woonmaand! En dan leg ik je graag uit wat voor trends je volgend jaar kunt verwachten. Altijd handig!

Lees meer

Het renoveren van een bordestrap

Trappen. Ik kan er echt uren over vertellen en dan vooral over de renovatie ervan. Iedere trap heeft zijn eigen voor- en nadelen en dat geldt ook zéker voor de bordestrap!

Lees meer

Kleur kiezen voor je houten vloer

Deze maand wil ik het hebben over het kiezen van de kleur voor je prachtige houten vloer. En dat kan best weleens lastig zijn, dus ik geef je graag een paar handige tips.

Lees meer

Bloktreden-trap

Oké, eerlijk is eerlijk; bij het woord ‘bloktreden’ denk je misschien niet gelijk aan een prachtige, stijlvolle uitstraling van je trap. Maar dit type treden geeft je trap toch echt een wow-factor!

Lees meer

Onderhoud van de parketvloer

“Als je een parketvloer hebt, zul je waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat goed onderhoud geen overbodige luxe is. Daarom geef ik je een aantal handige tips om zo lang mogelijk van je prachtige vloer te kunnen genieten!

Lees meer

Renovatie houten vloer

Je houten vloer is aan een flinke opknapbeurt toe. En dus heb je mij ingeschakeld om die hele renovatie in goede banen te leiden. Logisch! Maar waar kun je zelf rekening mee houden als je weet dat je vloer onder handen gaat worden genomen? Dat vertel ik je in deze blog!

Lees meer

Trap oliën

Is je trap toe aan een flinke opknapbeurt? En wil je dat graag zelf doen? Dat kan! Bas heeft een heel mooi stappenplannetje gemaakt, waarmee jij je trap er zelf weer als nieuw uit kunt laten zien!

Lees meer

Houten vloer onderhoud met olie

Ha Bas! Hoeveel kost dat nou, om jou m’n vloer te laten renoveren?’ Het is een vraag die ik maar al te vaak krijg. En da’s natuurlijk hartstikke logisch. Je wil graag weten waar die prijs van afhankelijk is. In deze blog leg ik je uit hoe de prijs van een vloerrenovatie tot stand komt.

Lees meer

Houten vloer olie onderhoud

In de vorige blog legde ik uit hoe je zelf een houten vloer kan schuren. En dat daar nog flink wat bij komt kijken. Een stuk makkelijker is het oliën van je houten vloer. Met mijn stappenplan ziet je houten vloer er binnen de kortste keren weer uit als nieuw!

Lees meer

Parketvloer opknappen

Je parketvloer ziet er niet meer mooi uit. Kan gebeuren! Je loopt er immers iedere dag op. Maar wat kun je doen om je parketvloer weer op te knappen, zodat hij daarna weer jaren mee kan en er weer uitziet als nieuw? Dat leg ik je graag uit

Lees meer

Oktobermaand? Woonmaand!

Het omgaan met het milieu. Het is iets waar we niet meer omheen kunnen. Je kunt geen krant meer openslaan, of je leest er iets over. Tegenwoordig wordt duurzaamheid steeds belangrijker. En ja, dat merk ik zelf ook, want ook mensen die hun interieur de komende tijd een andere uitstraling willen geven, denken daar steeds vaker over na en dat horen we dan ook vaak terug in de showroom.

Lees meer

Trap vernieuwen?

Je beseft het niet altijd, maar een trap is een heel belangrijk onderdeel van je huis. Het is meestal zelfs het onderdeel waar je dagelijks het meeste gebruik van maakt. Dat-ie dan op een gegeven moment aan vernieuwing toe is, is eigenlijk niet meer dan logisch.

Lees meer

Je trap bekleden: met laminaat of eikenhout?

Bijvoorbeeld wanneer je een dik loopspoor in de verflaag of de vloerbedekking hebt. Of wanneer de trap kraakt. Wist je dat dat komt doordat de treden zijn losgeraakt van de zijkant? Helemaal niet vreemd – dat gebeurt als je er vaak gebruik van maakt - maar zorg wel dat je de treden op tijd opnieuw vast laat schroeven.

Lees meer

Veelgemaakte fouten bij een doe-het-zelf-traprenovatie

Wanneer je even Googlet op ‘traprenovatie’, ziet het er eigenlijk allemaal zo simpel uit. Even een aantal treden kopen, materiaal regelen en dan doe je die even traprenovatie helemaal op eigen houtje.

Lees meer

Wat kost een traprenovatie?

Bas levert altijd kwaliteit. Is trots op zijn service. En neemt de klant alle zorgen uit handen. Bovendien is Bas altijd eerlijk en transparant naar zijn klanten toe. Jij wil immers graag weten of je de juiste kwaliteit voor een mooie prijs krijgt. Bas legt dan ook graag uit hoe die prijzen tot stand zijn gekomen. Bijvoorbeeld bij de traprenovatie. Er zijn daarin zo ontzettend veel verschillende opties en prijzen, dat Bas het zich best kan voorstellen als je heel even door de bomen het bos niet meer ziet (of misschien is ‘door de treden de trap niet meer zien’ nog wel toepasselijker). Geen zorgen! Hieronder leggen we uit hoeveel variaties er mogelijk zijn wanneer je jouw trap van een nieuwe look wil voorzien.

Lees meer