(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 348 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Vloer inspiratie

Hongaarse punt, visgraat, lamelparket, tapis. Het zijn allemaal verschillende patronen waarin jouw houten vloer kan zijn gelegd. En allemaal hebben ze hun eigen kenmerkende eigenschappen die bepalend zijn voor de ruimte waarin de vloer ligt. Ben je uitgekeken op je vloer? Geef ‘m niet op, maar lees eerst mijn blog. Want ik ga je hieronder vertellen hoe je jouw vloer een nieuwe look kunt aanmeten zonder de hele vloer te vervangen.

De levensduur van je houten vloer of parketvloer

Duurzaam en verduurzamen. Het zijn twee woorden waarmee we bijna dagelijks mee om de oren worden geslagen. In onze omgeving, op het nieuws of op social media. En logisch ook, want we willen tenslotte allemaal ons steentje bij dragen aan de klimaatdoelstellingen om verdere opwarming van de aarde af te remmen.

Ok, Bas. Lekker milieubewust verhaal, maar wat heeft dit met mijn vloer te maken?

Nou, dat zal ik je vertellen: heb je een massief houten vloer liggen, dan gaat deze in principe een leven lang mee. En waarom ik in principe zeg, dat heeft dan weer te maken of de vloer met zorg is onderhouden, de kwaliteit van het  hout en de houtsoort, maar ook met de plankdikte.

Een parketvloer heeft een houten toplaag en afhankelijk van hoe dik die laag is, gaat deze vloer zo’n dertig tot veertig jaar mee.

Bas heeft vloer ideeën

En nu je dit weet kun je het niet-niet meer weten, toch? En daar kom ik binnen. Want precies in dat stukje verduurzamen - ik noem het liever een tweede leven geven - dat is waar ik goed in ben. Ik schuur je vloer stofvrij kaal, polijst, repareer en zet ‘m in een nieuwe olielaag. En bij die laatste stap krijgt jouw vloer, afhankelijk van de kleur die je kiest, een hele nieuwe look.

Vloer inspiratie

Trends komen en gaan. Nu is het een houten vloer gelegd in visgraat patroon. Voordat je het weet komt er weer een nieuwe trend om de hoek kijken. Daarin meegaan betekent niet alleen dat je diep in de buidel tast, maar het is ook niet echt duurzaam. Vind je wel? Laat je vloer inspiratie verder gaan dan de woonbladen en Pinterest. Kijk maar eens wat een opfrisbeurt en een nieuwe kleur al kan doen voor je vloer. Kan ‘ie lekker blijven liggen en zo past je ‘groene’ vloer weer helemaal bij je woonstijl.

Goed verhaal Bas, mijn vloer krijgt een tweede leven!