(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 351 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

bas-van-genderen-houten-vloer-donker-maken-visgraat.jpg
f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Houten vloer donkerder maken

Was je houten vloer in den beginnen donker van kleur en werd deze naarmate de jaren verstreken steeds lichter, lichter en nog véééél lichter? Dan is het tijd voor een opknapbeurt! Of… heb je nu een parketvloer in een lichte kleur en wil je diezelfde houten vloer juist donker maken? En ook dan is een opknapbeurt een goed idee. Ik, Bas - houtkenner en parketrenovatie specialist - weet als geen ander hoe ik dat spreekwoordelijke varkentje moet wassen. Wil jij het ook weten? Lees dan zeker verder…

Donkere houten vloer in je woonkamer

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het schitterend vind, een donkere parketvloer in een verder lichte woonkamer. Een klassieker onder de houten vloeren die bijdraagt aan een fijne sfeer.  Een donkere vloer als basis in je interieur geeft een stijlvolle en warme uitstraling. En als je de muurkleur en die van de meubels licht hou(d)t, dan ontstaat er een mooi contrast.

Wat je nog niet wist over donkere houten vloeren

Het is een misvatting dat een donkere vloer gecombineerd met een donker interieur je huis op een oud bruin café doet lijken. Niets is minder waar. Als je het compleet aanpakt - met een goed licht- en interieurplan - dan ontstaat er een fijne leefomgeving met een luxe - zelfs rijke - uitstraling. Een huiselijk interieur waar jij je thuis voelt zodra je de drempel over stapt.

Donkere hout olie

Nu je hebt bepaald dat je jouw houten vloer donker(der) wilt maken, komen we op de kleurkeuze. Ik ben groot fan van de olie van Rubio Monocoat om jouw houten vloer donker te maken. Dit is een hoogwaardige en slijtvaste olie die het beste in het hout naar boven haalt. Met één enkele laag geef ik de kleur én matte beschermlaag mee aan je vloer. Dankzij die beschermlaag krijgen vuil en vloeistoffen geen kans om in het hout te trekken. Maar, het allergrootste pluspunt van deze olie: deze doet op geen enkele manier afbreuk aan de natuurlijke uitstraling en de houtstructuur, zodat de originele en karakteristieke houtlook van je vloer behouden blijft.

Hieronder een kleine greep uit de donkere kleurenrange van Rubio Monocoat:

  • Black
  • Charcoal
  • Cherry Coral
  • Chocolate
  • Mahogany
  • Ice Brown
  • Havanna
  • Savanna

Welkom in het hart van ons bedrijf

Kleuren zijn niet vanaf je beeldscherm te beoordelen. Hoe jij een kleur ziet dat hangt onder andere af van je beeldscherminstellingen. Om nou te voorkomen dat het eindresultaat tegenvalt en je mij op het matje roept, nodig ik je van harte uit in ons inspiratiecentrum… Grapjuh! Dat past he-le-maal niet bij ons dat over-the-top doen; doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg is ons motto. In onze showroom staat Joyce voor je klaar om je met liefde en plezier alle kleurstalen te laten zien, op basis waarvan jij je uiteindelijke keuze maakt.

Eiken vloer donkerder maken

Oké, je bent er uit! Van een lichte naar een donkere eiken vloer. De kleur is bepaald en de datum, waarop ik jouw bestaande houten vloer donkerder mag maken, die hebben we geprikt. Het opnieuw kleuren van je eiken houten vloer begint bij het stofvrij schuren. Daarmee haal ik alle oneffenheden en de oude laag weg. Ik vertel het je hier in een notendop, maar wil je graag de uitgebreide uitleg, dan verwijs ik je graag naar de pagina over het schuren van je houten vloer.

Dat is wat kleur doet met je houten vloer

Vervolgens polijst ik je vloer en maak ‘m stofvrij zodat de olie goed hecht. Het oliën van de vloer, dat is een zeer nauwkeurig werk om met de olie alle hout poriën op te vullen zodat vuil geen kans krijgt om zich te hechten. En daarmee geniet je het langst van de nieuwe en donkere uitstraling van jouw houten vloer.

Bas, doe mij zo’n donkere houten vloer!

 

houten vloer donker maken
houten vloer
donkere hout olie
eiken vloer donker maken
houten vloer renovatie