(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 351 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Betonlook traprenovatie

“Ha Bas! Van die betonlook trapbekleding hè, in hoeveel kleuren en soorten heb je die? En wat zijn de voor- en de nadelen?”

 

Dat zijn vragen die ik regelmatig krijg van mensen die nadenken over een traprenovatie met betonlook trapbekleding. Want ja, het is betonlook, maar dat wil niet zeggen dat daar maar één variant in is. Je hebt betonlook in laminaat (12 kleuren) en vinyl (19 kleuren) en allebei die soorten hebben hun eigen karakter. Bij laminaat is de structuur vaak hetzelfde. Dan ziet iedere tree er bijna hetzelfde uit. Het tegenovergestelde geldt voor vinyl overzettreden. Bij vinyl is het grote voordeel wel dat het geluiddempend is en warmer aanvoelt dan laminaat. Bij vinyl en bij laminaat zit er een antislip-laag verwerkt in de overzettrede. Dan valt het niet teveel op, maar zorg je wel dat jij – en misschien wel je hele gezin - veilig gebruik kan maken van de trap.

Je trap voor en nadat Bas 'm onderhanden heeft genomen

Om pas echt een goede keuze te kunnen maken voor betonlook trapbekleding zijn er meer dingen waar je aan moet denken om het tot een mooi geheel te maken. Je ziet het beste voorbeeld in de foto’s op deze pagina. Bij de foto’s vóór de renovatie zie je een versleten, uitgeleefde trap. Maar als ik je trap dan heb opgeknapt.. Wat een verschil hè? Die oude trap van hiervoor is veranderd in een stijlvolle, moderne, strakke trap die je hele huis een andere uitstraling geeft!

Wat verlichting al niet kan doen voor je betonlook trap!

Daar kan ook de verlichting aan meehelpen. Als je kijkt naar de treden met daaronder een warme, witte LED-verlichting én die met een heldere tint, dan zie je het verschil heel duidelijk. Bij de helder witte LED-verlichting krijg je een strakke, koude uitstraling. Kies je voor de warme, witte LED, dan wordt het juist een zachter, sfeervol geheel. Het is maar net naar welke uitstraling bij jouw woonstijl past.

Vergeet zeker ook de trapleuning niet 

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de trapleuning. Ga je voor het warme eikenhout? Of liever voor het strakkere RVS? Het is helemaal jouw keuze. En ik denk natuurlijk graag met je mee.

En tot slot... 

... de stootborden dan nog! Ook een belangrijk onderdeel van je trap. Als je ervoor kiest om de stootborden en de treden in dezelfde kleur te maken, krijgt het geheel een chique uitstraling. Aan de andere kant oogt een wit stootbord juist weer ruimtelijker. Dat geldt helemáál als je voor een donkere kleur betonlook gaat. Dat kan nogal ‘massief’ ogen. En de kleur is ook afhankelijk van de vloer die beneden ligt.

Is het je een beetje duidelijk geworden? Of heb je juist alleen nog maar meer vragen gekregen? Maakt niks uit! Neem gerust contact met me op. Dan help ik je alle vragen te beantwoorden.

Contact met Bas