(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 338 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

De charme van de trap

Zou jij hem het liefst onzichtbaar maken? Of als het ware op laten gaan in de omgeving? Zonde joh, want hij mag gezien worden! En zeker nadat ik ‘m onder handen heb genomen. Waar heb je het toch over Bas? Nou, over jouw trap natuurlijk.

Kan je trap in de woonkamer wel wat Bas-magie gebruiken?

Er zijn veel woningen waar de trap zich niet in de gang, maar in de woonkamer bevindt. Een doorn in het oog? Welnee, niet als je hem onderdeel laat uitmaken van je interieur. Je trap is niet alleen een middel om je doel te bereiken - in dit geval de boven of benedenverdieping - maar ook een decoratie-, pronkstuk of een eye-catcher. Geef het beestje maar een naam.

Welke stijl is vertegenwoordigd in jouw woonkamer; de industriële, landelijke of de Scandinavische? Sluit daar dan op aan met je keuze van de kleur en de soort overzettreden. Wil je hout op de trap, PVC, laminaat of juist vinyl? Je zegt het maar en ik tover jouw trap om tot een waar paradepaardje waar je niet meer omheen wilt. Die gezien mag worden.

Bas laat je in alle rust binnenkomen

Heb je de trap niet in de woonkamer, maar juist in de gang: dan raad ik je aan om eens goed te kijken naar de totale uitstraling van de ruimte. Als je binnenkomt is het wel zo prettig als het direct voelt als thuiskomen en je iedere keer opnieuw blij wordt van wat je ziet. We lopen er immers geregeld in-en-uit.

Is je hal niet zo ruim opgezet en met weinig lichtinval, dan speelt de kleur van de trap een belangrijke rol in de uitstraling. Dan zeg ik; kies voor een lichte kleur op de trap, dat houd ‘m lekker luchtig en het oogt ruimtelijker. En daarin heb ik je veel te bieden; van overzettreden in eikenhout of laminaat en ook PVC of vinyl behoren tot de mogelijkheden. Verschillende kleuren en decors zijn mogelijk.

Een interieurstylist ben ik allesbehalve. Ik doe in trappen. En vloeren. Toch heb ik door de jaren heen - en door de vele traprenovaties die ik mocht uitvoeren - de nodige kennis opgedaan. Door geen hysterisch behang te gebruiken of te kiezen voor een uitgesproken kleur houd je de boel in balans. En ook de keuze van je accessoires, als trapverlichting en de trapleuning, spelen een rol in het creëren van het totaalplaatje zoals jij het voor ogen hebt.

De ruimte onder de trap

Onder je open trap heb je vaak nog een ruimte te benutten en die kan ik gelijk voor je meenemen in de traprenovatie. Bijvoorbeeld door een trapkast op maat te maken, waarin je alle jassen en schoenen kunt opbergen.

In onze showroom maakt Joyce je graag wegwijs in de materiaalsoorten en adviseert zij je graag over alle mogelijkheden.

En met een staaltje vakwerk van mijn kant, kun je er straks niet meer omheen en staat hij in het middelpunt van de belangstelling.

Bas, wat kost zo’n make-over van mijn trap?