(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 348 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Trap oliën

Is je trap toe aan een flinke opknapbeurt? En wil je dat graag zelf doen? Dat kan! Bas heeft een heel mooi stappenplannetje gemaakt, waarmee jij je trap er zelf weer als nieuw uit kunt laten zien!

“Wat is één van de meest gebruikte ‘apparaten in een huis? En dan hebben we het niet over de wasmachine, het koffiezetapparaat of de stofzuiger. Nee, samen met de vloer is je trap één van de meest gebruikte ‘apparaten’ in je huis. En als je iets vaak gebruikt, is het niet vreemd dat dat na verloop van tijd te zien is. Het is dan ook belangrijk om je trap periodiek te onderhouden, één keer in de 1 tot 3 jaar.

Ikzelf kies dan al jaren voor het oliën met behulp van Rubio Monocoat (RMC) Soap en 2-componenten-olie. De producten van Rubio Monocoat bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn volledig vrij van vluchtige stoffen. Als je de olie hebt aangebracht hoef je dus niet alle ramen en deuren open te zetten. En nog een bijkomend voordeel; de producten van Rubio Monocoat kun je ‘gewoon’ bij mij bestellen. Neem even contact met me op. En dan zorg ik dat het jouw kant op komt.

Je trap oliën in drie stappen

Heb je de RMC Soap en 2-componenten-olie in huis? Dan wil je nu natuurlijk weten hoe je daar het beste mee aan de slag kan gaan. Dat leg ik je graag in 3 stappen uit.

Maarrrrrr voordat je begint even één heel belangrijke tip: olie de ene dag de even treden en de andere dag de oneven treden! Doe je dat niet, dan wordt het heel lastig om naar boven te gaan. Ergens best logisch, maar we zien het toch regelmatig verkeerd gaan. Hou daar dus rekening mee!

Stap 1 is het schoonmaken van de trap. Begin met stofzuigen en doe daarna de trap vochtig af met de RMC Soap. Zorg ervoor dat je echt grondig schoonmaakt, want je wil natuurlijk niet dat het vuil onder je olielaag gaat zitten. Dan is al je harde werk al bij voorbaat voor niks geweest.

Is de trap helemaal schoon en goed gedroogd? Dan kunnen we door naar stap 2; het mengen van de 2-componenten-olie. Meng A en B in de juiste verhouding (1 liter Rubio Monocoat olie + 300 milliliter B-component). Maak vooral niet teveel olie aan. 1 liter is al goed voor 30 tot 50 m² onbehandeld hout. En bij periodiek onderhoud is nog veel minder nodig.

Gelukt? Mooi! Dan ben je al over de helft. Bij de 3e en laatste stap ga je op iedere trede twee of drie stippen zetten met behulp van een wegwerpkwast. Vervolgens boen je die stippen uit met een pluisvrije doek en zorg je ervoor dat alle overtollige olie verwijderd is. Tot slot laat je de trap minimaal 24 uur drogen.

Als je het stappenplan goed hebt gevolgd, is je trap weer helemaal tiptop in orde.

Is het resultaat jammer genoeg niet wat je ervan had verwacht? Of wil je het liever aan een vakman overlaten? Dan sta ik natuurlijk voor je klaar. Ik heb jaren ervaring met het oliën van een trap en help je maar wát graag uit de brand!”

Help mij uit de brand Bas!