(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 348 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

olien3.jpg
f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Houten vloer krassen verwijderen

Ik zie, ik zie, wat jij niet wilt zien… Krassen in jouw houten vloer. Als houtenvloerbezitter is dit een doorn in het oog! Hout is en blijft een natuurproduct en is aan slijtage onderhevig. Zeker omdat er intensief op wordt geleefd. Dus is het niet zo verwonderlijk dat je vloer van tijd tot tijd wat liefdevolle verzorging nodig heeft. En als je dat goed aanpakt, dan heb je daarna weer een houten vloer als nieuw. En nu! Waar begin je? En welke materialen zijn er nodig? Het kunnen behoorlijke hoofdbrekers zijn. Maar niet voor mij; Bas van Genderen!

Weer verliefd op je houten vloer

Als houtkenner en vloerenspecialist laat ik de krassen in je houten vloer als sneeuw voor de zon verdwijnen. Sterker nog: ik laat je weer verliefd worden op je vloer!

Jij koos ooit, waarschijnlijk jáááren geleden al, voor een houten vloer in huis. En na al die jaren sta je nog steeds achter je keuze. Alleen zou je willen dat je vloer weer zijn originele glans terugkrijgt: zijn warme, natuurlijke uitstraling en prachtige kleur. Dat is de vloer waar je ooit verliefd op werd en die vanaf het allereerste begin perfect past bij en in het interieur. De vloer die je thuis laat voelen.

Hoe diepe krassen in een houten vloer ontstaan 

Die originele vloer lijkt te zijn verborgen onder gebruikerssporen, zoals; vlekken en diepe krassen die zich inmiddels permanent in jouw houten vloer hebben gevestigd. Nu is het zo dat je vloer dag in dag uit intensief gebruikt wordt, door jezelf en jouw huisgenoten, niet zo gek dus dat dit zijn sporen na laat.

De boosdoeners zitten vaak onder je schoenen, denk aan; kleine steentjes of zand. En ook de nagels van de hond of kat laten zichtbare sporen na. En wat dacht je van krassen op de houten vloer door het schuiven met stoelen of andere meubels. Je leest het al: het is niet te voorkomen.

Hoe je een houten vloer kunt beschermen tegen krassen

Althans… niet alle krassen zijn te voorkomen. Je kunt natuurlijk wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen om je houten vloer zoveel mogelijk te beschermen tegen krassen. Denk dan aan:

- Regelmatig stofzuigen, want het zand en vuil dat je van buiten mee naar binnen loopt, dat werkt als schuurpapier.

- Leg droogloopmatten neer zodat je bij binnenkomst het ergste vuil van je voeten veegt. Beter nog is het om bij slecht weer je schoenen uit te trekken en de hond even af te drogen bij binnenkomst;

- Vilten doppen onder de stoelpoten, waardoor de stoel soepel over je vloer glijdt;

- Het korthouden van de nagels van je huisdier.

Zonder wrijving geen glans

Leuk Bas! Al die tips om krassen te voorkomen als het kwaad al is geschied. Maar hoe zorg jij er voor dat ik weer verliefd word op mijn vloer?

Op de afgesproken dag sta ik voor dag en dauw volledig uitgerust op de stoep. In vogelvlucht; ik schuur je vloer, van grof naar fijn en stofvrij frees de groeven en polijst iedere vierkante meter waarmee alle schuurkrassen verdwijnen. Dan volgt de beschermlaag; de olie. Die trouwens ook kleur geeft aan je vloer. En die kleur, die kom je van te voren in onze showroom kiezen. Dat is het domein van Joyce, onze kleur-in-je-interieur-specialist. Zij heeft daar oog voor en staat je graag bij met raad en daad.

Olie: het redmiddel tegen krassen in je houten vloer 

De olie geeft je vloer een matte beschermlaag waarmee de natuurlijke uitstraling van het hout wordt verrijkt. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen invloeden van buitenaf en blijft jouw houten vloer stralen.

Periodiek onderhoud zal jou langer laten genieten van je vloer. Op deze pagina lees je er alles over. En voordat ik de deur uit loop laat ik natuurlijk een instructie bij je achter. Dan kan je het eens rustig nalezen wanneer je jouw blik hebt weten los te trekken van jouw vloer die weer straalt als in het allereerste begin.

Bas, laat mij weer verliefd worden op mijn houten vloer!

 

houten vloer krassen verwijderen
houten vloer beschermen tegen krassen