(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 348 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen (22).jpg

Trap bekleden met vinyl

Waar denk jij aan bij het woord vinyl?
Misschien wel aan de tijd van de LP’s of aan zo’n kille en onpersoonlijke vloer die je vroeger weleens in woonkamers zag liggen. Nou was dat laatste zeker waar, maar tegenwoordig is dat echt anders.

Vinyl is ook met z’n tijd mee gegaan

Het is en blijft een kunststof, maar wel een erg dikke en sterke kunststof die als positieve eigenschappen heeft dat-ie zacht en warm aanvoelt, geluiddempend, vochtbestendig en makkelijk schoon te maken is. Deze laatste twee eigenschappen worden ook wel ‘onderhoudsvriendelijk’ genoemd. Je trap bekleden met vinyl is zoals je leest om meer dan één reden interessant!

Onderhoudsvriendelijk

Dat legt Bas graag even uit: met onderhoudsvriendelijk bedoelen we dat je de vloer niet om de paar jaar hoeft te schuren en te oliën. En dat vlekken er - over het algemeen - niet intrekken en het materiaal goed schoon te maken is met een vochtige doek. Over een jaar of twintig à dertig zie je natuurlijk dat je trap intensief gebruikt is, maar dat geldt ook voor laminaat en PVC. Onderhoudsvriendelijk betekent dus niet dat je vloer niet kan slijten.

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen (36).jpg

Antislip

Nog een groot pluspunt is het geïntegreerde antislipprofiel, dat gelijk zorgt voor extra grip. En juist op je trap kun je dat wel gebruiken om uitglijders te voorkomen.
Vinyl is in veel verschillende afwerkingen en decors verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een afwerking in hout-, beton-, marmer- en leerlook.

Je trap bekleden met vinyl, kleven er ook nadelen aan?

Tja, een nadeel kun je het niet echt noemen, maar als je trap over een paar jaar niet meer past bij de rest van je interieur, kun je de treden niet opschuren en in een andere kleur oliën, wat dan weer wel kan bij eikenhouten overzettreden.

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen (17).jpg

Overzettreden

Als laatste is het goed om te vermelden dat wij uitsluitend de trap bekleden met vinyl overzettreden. Dit zijn nieuwe treden die we over de oude trap heen plaatsen. Dit zorgt voor een betere geluiddemping, vangt kleine oneffenheden in je trap op en je hebt geen last hebt van naden en kieren waarmee je vochtophoping voorkomt.

Traponderdelen

Niet alleen de overzettreden maar zeker ook de traponderdelen maken van je trap een blikvanger! Dat weet Bas als geen ander. Maak je nieuwe trap dan ook helemaal af met LED-verlichting en een trapleuning in dezelfde uitvoering of met een op maat gemaakte trapkast en traphekje. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of Bas maakt het!

Ben jij al warmgelopen voor vinyl overzettreden?

Plan showroombezoek

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen (12).jpg