(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 345 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Renovatie houten vloer

Je houten vloer is aan een flinke opknapbeurt toe. En dus heb je mij ingeschakeld om die hele renovatie in goede banen te leiden. Logisch! Maar waar kun je zelf rekening mee houden als je weet dat je vloer onder handen gaat worden genomen? Dat vertel ik je in deze blog!

Een goed begin is het halve werk!

En dat geldt zéker als je ervoor hebt gekozen om mij je vloerrenovatie te laten uitvoeren! Om ook de andere helft van het werk goed te laten verlopen, geef ik hieronder antwoord op vijf vragen die ik regelmatig van klanten krijg. Wel zo makkelijk om daar het antwoord op te weten, zodat je daar van tevoren alvast rekening mee kunt houden!

1. ‘Moet ik van tevoren de keukenkastjes af- of dichtplakken in verband met stof?’

Nee, niet per se, maar het is wel zo praktisch om even goed te kijken of er spullen in de kamer staan die je kunt weghalen of afdekken, zodat er geen stof op komt. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld gordijnen en meubels, maar ook apparaten, zoals je televisie, radio of computer. Ik sluit mijn machines trouwens wel aan op een stofzuiger, waardoor ik zo goed als stofvrij kan werken. Alleen het allerfijnste stof wordt niet opgezogen en ligt naderhand op de vensterbank.

2. ‘Moet ik mijn meubels echt helemaal uit de kamer verwijderen?’

Het is niet mogelijk om rondom je bank of ander meubelstuk te schuren - dan krijg je lang niet zo’n mooi eindresultaat - dus ja, dat moet inderdaad.

3. ‘Waar laat ik al die spullen?’

De spullen die je speciaal vanwege de vloerrenovatie al van tevoren uit de kamer hebt weggehaald, moet je ergens kwijt. Dat kan in je garage, een tuinhuis, een opslagbox of een van je andere opbergruimtes. Maarrrr, die heeft natuurlijk niet iedereen. Sommige klanten vragen dan aan buren, vrienden of familie of ze hun garage of opslagbox mogen gebruiken. Anderen schakelen een verhuisbedrijf in om de spullen zo veilig mogelijk te vervoeren en op te slaan.

4. ‘Is het nodig dat ik de hele dag thuis ben als jij langskomt?’

Nee, dat hoeft niet! Als ’s ochtends de deur open is, kan ik gewoon aan de slag en aan het eind van de dag zorg ik ervoor dat ik het allemaal netjes achterlaat. Ik vind het wel belangrijk dat er aan het einde van de dag een ‘eindcontrole’ wordt gedaan, om te zien hoe ik het heb achtergelaten en of alles naar wens is.

5. ‘Hoe lang duurt het na de renovatie totdat ik de vloer weer mag gaan gebruiken?’

Tussen het moment dat de renovatie heeft plaatsgevonden en het moment dat de vloer weer gebruikt kan worden, moet minimaal 24 uur zitten, het liefst twee nachten. Dat is natuurlijk lastig: je vloer is immers één van de meest gebruikte onderdelen in je huis. We horen vaak dat klanten dan van de ‘nood’ een deugd maken door bijvoorbeeld een weekendje weg te gaan of ergens anders te gaan overnachten.

Heb je nog meer vragen over wat er allemaal komt kijken bij een vloerrenovatie? Of heb je interesse gekregen in wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact met me op. Ik vertel je er graag alles over!

Contact met Bas