(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 345 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Parketvloer opknappen

Je parketvloer ziet er niet meer mooi uit. Kan gebeuren! Je loopt er immers iedere dag op. Maar wat kun je doen om je parketvloer weer op te knappen, zodat hij daarna weer jaren mee kan en er weer uitziet als nieuw? Dat leg ik je graag uit

Schuren van de vloer

Als je een parketvloer wil opknappen, heb je een parketschuurmachine nodig. Je begint met het schuren van de vloer, steeds in dezelfde richting. De eerste ronde schuur je de vloer met grof schuurpapier. Dit doe je altijd, iedere schuurbeurt, met de lengterichting/nerf mee. Tijdens ronde twee schuur je met middelgrof schuurpapier, met de lengterichting van de planken mee. Wanneer je de parketvloer te hard of te lang schuurt, kan dat happen en schuurdeuken als gevolg hebben. Het is belangrijk dat je steeds fijner gaat schuren om zo de krassen die door het grove schuurpapier zijn veroorzaakt, weg te krijgen. Dat doe je tijdens de derde ronde met fijn schuurpapier.

Polijsten van de vloer

Is je parketvloer nu helemaal geschuurd? Mooi! Dan gaan we door naar de tweede stap; het polijsten en daarna het schoonmaken van de vloer. Het polijsten doe je eerst met een roterende schuurmachine, en daarna met een soort trilapparaat. De roterende machine zorgt ervoor dat de vloer krasvrij wordt. Het trilapparaat zorgt voor een egale structuur/glans. Voor het schoonmaken kun je het beste een stofzuiger en een licht vochtige dweil gebruiken. Nu is de vloer onbehandeld en daardoor ook heel gevoelig voor krassen en viezigheid.

Oliën

Wanneer de vloer uiteindelijk is opgedroogd, kan hij worden geolied. Dat is de derde en laatste stap.

Vakman

Je begrijpt nu dat er best veel bij komt kijken, wanneer je zelf je parketvloer onder handen wil nemen. In zulke gevallen kun je natuurlijk ook een vakman inschakelen. Iemand die weet hoe een parketschuurmachine werkt. En veel ervaring heeft met parketvloeren. Wie dat zou kunnen zijn?

Nou ja, iemand zoals ik, bijvoorbeeld!

Ik kan aan de hand van de schade of slijtage bepalen welke behandelmethode ik moet gebruiken om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien. En door mijn jarenlange ervaring met schuurmachines en het bewerken van parketvloeren, weet ik precies hoe een vloer reageert. Kies dus voor een vakman. Kies voor Bas!

En wil je dan graag tóch zelf iets aan je vloer doen? Zet hem dan opnieuw in de olie! Je kunt bij ons kiezen tussen blanke olie of één van de in totaal veertig verschillende kleuren. In de volgende blog leg ik je stap voor stap uit hoe je dat moet aanpakken, om het mooiste resultaat te bereiken.” Ook voor een houten vloer schoonmaken kan je bij Bas terecht!

Ik kies voor Bas!