(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 345 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

Schurenvloerbanner.jpg

Houten vloer schuren

Je houten vloer schuren is wat Bas verstaat onder onderhoud. Je gebruikt je vloer natuurlijk constant. En dus is het ook niet vreemd dat er na verloop van tijd slijtagesporen ontstaan. Dat komt meestal voor op de looppaden en rondom tafels, stoelen en banken. Begrijpelijk; die plekken worden immers het meest intensief gebruikt en het meubilair wordt nogal eens verplaatst. Ben je de trotse eigenaar van een echte houten vloer, dan is een onderhoudsbeurt op zijn tijd een goed idee.

Bas schuurt je oude vloer en blaast deze nieuw leven in. Een stuk makkelijker, en in veel gevallen zelfs drie of vier keer goedkoper dan het leggen van een nieuwe vloer. Als Bas je vloer schuurt, gebeurt dat stofvrij. Altijd volgens de nieuwste technieken en met de meest moderne machines. Zo zorgt Bas er voor dat de oude olie- of laklaag verdwijnt. En verwijdert hij ook alle krassen, vlekken, deuken en slijtagesporen, zodat het hout er weer als nieuw uitziet. Je houten of parket vloer wordt meerdere keren geschuurd, van grof naar fijn, waardoor alle oneffenheden verdwijnen.

Eventuele v-groeven worden netjes uitgefreesd. Allemaal om de huidige olie- of lakresten en het vuil, dat door de jaren heen in de v-groef terecht gekomen is, te laten verdwijnen.

Het resultaat van een houten vloer schuren: voor en na

In onderstaand voorbeeld tonen we het resultaat van een houten vloer schuren voor en na behandeling. Je ziet duidelijk dat deze houten vloer voorafgaand aan het schuren donkerder van kleur is. Tijdens schuren wordt niet alleen de bovenste oude laklaag verwijderd, maar ook slijtagesporen worden hiermee verwijderd. Nu is het tijd om de vloer weer netjes te oliën in een gewenste kleur. Na het schuren en oliën van de vloer is het eindresultaat werkelijk verbluffend. De nieuwe laklaag zorgt er namelijk voor dat de vloer weer oogt als nieuw!

houten vloer schuren voor/na

Hoe lang duurt het om je vloer te schuren?

Om te bepalen hoe lang het duurt om jouw vloer te schuren, wil Bas eerst een blik op je vloer werpen. Want, de staat waarin je houten vloer verkeert speelt een belangrijke rol, net zoals het te schuren vloeroppervlak. Het zijn onder andere die factoren die meespelen in de benodigde tijdsduur om je vloer te schuren. Zijn er de nodige reparatiewerkzaamheden te verrichten, dan vraagt dat mijn eerste aandacht voordat ik kan starten met schuren.

Ga je voor de eerste keer jouw vloer schuren? Of nou ja, laten schuren is het eigenlijk. Dan ben je bij Bas aan het juiste adres. Laat ik je meenemen in het proces: voor het schuren van de vloer maak ik gebruik van een professionele band- en parketschuurmachine, oftewel: mijn Bas-mobiel. Daarmee ontdoe ik de vloer van zijn oude laag. En dat doe ik ook nog eens stofvrij! 

vloer schuren

Een vloer machinaal schuren

De keuze voor het type machine voor het schuren van je houten vloer is mede afhankelijk van de staat van je vloer. En de juiste korrelgrootte van het schuurpapier, waarmee Bas begint met een wat grovere korrel voor het verwijderen van oneffenheden in je vloer. Voor de afwerking vervolgens wat fijner schuurpapier.

Bij Bas van Genderen werken we met zeer professionele verrijdbare bandschuurmachine - oftwel de Bas-mobiel - waarmee we bijzonder efficiënt te werk kunnen gaan. Hierna polijsten we de vloer met een roterende machine. Op deze manier verdwijnen de schuurkrassen. En dat levert dan weer een mooi en strak eindresultaat op. Wanneer je zelf je vloer schuurt, is het een tijdrovende en specialistisch werk, om dit resultaat te bereiken.

machine vloer schuren

Een eiken vloer schuren

Een eikenhouten vloer is een veelvoorkomend vloertype dat wij renoveren. Eikenhout is namelijk bijzonder populair als vloer. Ook voor het schuren van een eiken vloer maken we gebruik van onze grote bandschuurmachine. We schuren de vloer een aantal keer waardoor alle beschadigingen volledig verdwijnen en maken de vloer stofvrij. Eikenhout kunnen we vervolgens uitstekend behandelen met olie. Hiermee kun je ervoor kiezen om een compleet nieuwe uitstraling aan je eiken vloer te geven, zoals een fraaie white wash of welke tint je dan ook vindt passen bij jouw interieur. Kijk eens naar onze gerealiseerde projecten, zoals deze eiken vloer schuren en natural oliën in Zaltbommel, en doe direct nieuwe inspiratie op! Nog meer weten over een eiken vloer schuren? Bas kroop er voor in de pen en schreef er deze blog over.

eiken vloer schuren

Jouw houten vloer behandelen

Tegenwoordig wordt er weer gekozen voor een warmere tint parketvloer. De één wat lichter, de ander wat donkerder. Tot een paar jaar geleden zagen wij bijvoorbeeld dat een parketvloer zo wit of grijs mogelijk moest zijn, maar dat is nu niet meer ‘in’. Parketvloeren in warme kleuren zijn het helemaal nu, maar let op: ze hebben wel een speciale behandelwijze.

Een speciale Bas-behandeling

Het is belangrijk om je parket vloer, in welke kleur dan ook, op tijd te behandelen. Een doorleefde parketvloer even een flinke opknapbeurt geven, dat is niet iets wat je zelf even tussen-de-bedrijven-door doet. Er moet namelijk nogal wat gebeuren. Zie het als een complete make-over. Alles moet uit de kamer(s) en van de vloer, voordat je van start kan met het onderhanden nemen van je parket. Hier heb je iemand voor nodig die het juiste materiaal heeft en precies weet hoe hij daarmee om moet gaan. Iemand die jouw oude parketvloer grondig aanpakt, zonder te beschadigen. Die hem nieuw leven inblaast. Het goede nieuws: bij Bas ben je aan het juiste adres!

 

parketvloer schuren

Kleur op de vloer

Nadat Bas jouw houten vloer volledig geschuurd, gepolijst en stofvrij heeft gemaakt, is de vloer klaar voor de afwerklaag. Bas gebruikt hiervoor de twee-componenten olie van Rubio Monocoat, die zorgt voor uitstekende houtbescherming. Bovendien kunnen we met deze olie een houten vloer behandelen in de door jou gewenste kleur en daarmee de uitstraling van jouw vloer laten aansluiten bij jouw interieur. Zo heb je de keuze uit maar liefst 40 verschillende kleuren. Ga je van een lichte houten vloer naar een donkere vloer of juist andersom? De mogelijkheden hierin zijn verrassend gevarieerd! Na het oliën leeft het hout weer helemaal op! Je hebt een parketvloer als nieuw.

 

Welke kosten brengt het schuren van een houten vloer met zich mee?

Als je zelf aan de slag gaat met het schuren van je houten- of parketvloer, dan kost het je jouw vrije tijd en de huur van de juiste apparatuur en andere benodigdheden. Een waardevolle tip vooraf: laat jezelf goed en volledig informeren over het gebruik van de juiste apparatuur. Het schuren van je houten vloer is een tijdrovende klus die naast jouw aandacht ook de juiste kennis van hout vraagt. Niets zo vervelend als wanneer je vol goede moed aan de slag gaat om er na het schuren tot je verbazing achter te komen dat je vloer niet beter uit de verf is gekomen. In dat geval is goedkoop, duurkoop. Doe het niet zelf, maar laat het Bas doen.

vloer laten schuren

De kosten van een vloer laten schuren?

Bas schuurt je oude vloer en blaast deze nieuw leven in. Een stuk makkelijker, en in veel gevallen zelfs drie of vier keer goedkoper dan het leggen van een nieuwe vloer. 

Hout kent geen geheimen voor Bas. Daardoor kan hij je precies vertellen wat het kost om jouw houten vloer te laten schuren. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, dat is het invullen van de kostencalculator met alle bijzonderheden en wetenswaardigheden van jouw vloer. Niet veel later stuurt Bas je een offerte. Dan weet je vooraf waar je aan toe bent en wat precies de kosten zijn voor het laten schuren van jouw vloer.

Je houten vloer laten schuren door Bas van Genderen

Wil jij je houten vloer laten schuren en behandelen door de ervaren professionals van Bas van Genderen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan voor het opknappen van jouw houten vloer.

Ik wil een tweede leven voor onze vloer! 

kosten vloer schuren