(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 345 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Houten vloer oliën

Bas houdt van hout!

Om je houten vloer of trap het beste tot zijn recht te laten komen, werkt Bas het liefst met de olie van het merk Rubio Monocoat. Dit is een olie die op alle houtsoorten gebruikt kan worden en ook vaak wordt toegepast in openbare gebouwen, winkelruimtes en kantoorpanden.

Doordat deze olie gemengd wordt met een tweede component, een verharder, krijgt de vloer of trap een hele goede, natuurlijke en zeer bestendige afwerklaag. Als de olie droog is, is de vloer of trap water- en hittebestendig. Er mag dus gewoon in huis worden geleefd. 

Oliën houten vloer

De olie geeft een matte beschermlaag, waardoor het de natuurlijk uitstraling van het hout verrijkt. Rubio Monocoat is een eenlaagssysteem, dus kleur en bescherming worden in één enkele laag aangebracht. De olielaag zorgt ervoor dat alle houtporiën afgesloten worden en daardoor kunnen vloeistoffen en vuil niet in het hout trekken.

Het heeft geen zin een tweede olielaag aan te brengen op een oppervlak dat al met olie behandeld is. De tweede laag zal zich namelijk niet meer binden.

Bas vindt het fijn om met Rubio Monocoat te werken, omdat het natuurlijke ingrediënten bevat. Het is bovendien volledig vrij van vluchtige stoffen. Je hoeft dus niet alle ramen en deuren open te zetten als de olie op de vloer aangebracht wordt.

Hoe lang drogen?

Na het oliën zal de vloer 2 nachten moeten drogen alvorens deze mag worden belopen. Het duurt een week voordat de olie volledig is uitgehard.  

Onderhoud

Het is natuurlijk belangrijk dat je de vloer en trap ook goed onderhoudt om er zo lang mogelijk mee te kunnen doen. Bas laat daarom altijd een flacon zeep en een uitgebreide onderhoudswijzer achter, zodat je er alles aan kunt doen om je vloer en trap mooi te houden. 

 

Vraag Bas om meer advies!

olien2.jpg
olien3.jpg