(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 351 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

vloerenkleurenbanner.jpg
f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Houten vloer aanhelen: dé oplossing om je houten vloer te verlengen

Soms wil je gewoon helemaal uitpakken met je interieur. Misschien droom je van een uitbreiding van je keuken of wil je afscheid nemen van die oude open haard. Maar dan slaat de twijfel toe: wat te doen met die prachtige houten vloer die al jaren je huis siert? Tijdens uitbreidingen of renovaties kunnen er meters aan houten vloer ontbreken. Gedachten zoals ‘’Moet de gehele vloer dan vervangen worden?’’ schieten je te binnen. Ja, veel vloerleggers zullen je namelijk direct adviseren om de hele vloer te vervangen, maar dat is niet altijd de oplossing. Het kan namelijk een stuk makkelijker en goedkoper! Want ik kan jouw houten vloer met alle liefde aanhelen.

Vloer aanhelen: it’s all in the details 

Het aanhelen van een houten vloer is een vak apart. Vakmanschap in zijn puurste vorm, al zeg ik het zelf in alle bescheidenheid.. Hierbij worden nieuwe stukken hout toegevoegd aan de bestaande vloer in dezelfde kleur, breedte, dikte en houtsoort. Je wilt natuurlijk geen stukje hout dat buiten de boot valt. Nauwkeurigheid is dus cruciaal, want het draait allemaal om de details. Tijdens het aanhelen zorg ik ervoor dat de vloer naadloos aansluit op het nieuwe gedeelte! Ik leg je graag uit hoe dit te werk gaat.

Schuren

Allereerst begin ik met het aanleggen van nieuwe stukken hout. Vervolgens stap ik op mijn schuurmachine en schuur ik het hout. Na het schuren zorg ik ervoor dat het hout wordt gepolijst en hierdoor verdwijnen de schuurkrassen. Wist je dat het schuren geheel stofvrij plaatsvindt?

Oliën

En dat is niet alles, want het aanhelen van de vloer is niet compleet zonder een olielaag aan te brengen. Deze laag zorgt ervoor dat het hout wordt beschermd en het hout krijgt vervolgens nog meer kleur.

Waterschade aan parketvloer: aanhelen is de oplossing!

Waterschade… als houtenvloerbezitter staat dit woord in het ‘’verboden-woorden-boek’’. Maar helaas ontstaan waterschade-incidenten snel, er is geen ontkomen aan. Lekkende wasmachines, gesprongen leidingen of huisdieren kunnen allemaal de boosdoener zijn. Niet alleen frustrerend voor jou, maar ook voor je geliefde vloer. Waterschade is vaak helaas goed te zien wat kan resulteren in donkere plekken of hout dat zichzelf uitzet.

Vierkante kilometers hout te kort?

Jij droomde altijd al van een serre. En nu gaat het ook eindelijk gebeuren! Maar dan slaat de zorg toe over je houten vloer. Stop! Geen paniek! Ook bij de aanbouw van een serre zorg ik ervoor dat de vloer naadloos doorloopt zonder zichtbare overgangen of verstoringen van de oorspronkelijke lijnen. Niets is onmogelijk; ik plaats in elk ontbrekend hoekje en meter nieuwe stukken hout!

Vloer verlengen na het verwijderen van muren

Aanbouw is niet altijd nodig om meer ruimte in de woning te krijgen, want het verwijderen van een stuk muur doet al wonderen. Maar door deze renovatie kunnen er gaten ontstaan in de vloeren of kunnen er meters vloer ontbreken. Ook hier is het mogelijk om de vloer te verlengen en worden de oorspronkelijke lijnen waar de oude haard of muur heeft gestaan onzichtbaar gemaakt.

Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op of vraag direct een offerte aan voor het aanhelen van jouw vloer!

Bas, ik wil graag mijn houten vloer laten aanhelen!

vloer aanhelen