(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 338 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Kleur kiezen voor je houten vloer

Deze maand wil ik het hebben over het kiezen van de kleur voor je prachtige houten vloer. En dat kan best weleens lastig zijn, dus ik geef je graag een paar handige tips.

Dat er veel verschillende kleuren zijn, hoef ik je natuurlijk niet uit te leggen. Da’s logisch. Bij mij heb je de keuze uit veertig verschillende kleuren. Van wit tot zwart, alles is mogelijk.

Uitstraling

Je kunt ontzettend veel met de uitstraling van je vloer doen door middel van kleuren, eigenlijk teveel om op te noemen. In het algemeen is het bijvoorbeeld zo dat wanneer je een donkere houten vloer inruilt voor een vloer met een lichte kleur, de ruimte dan ineens veel groter lijkt.

En met rustige, warme kleuren kun je thuis nóg wat meer tot rust komen als je een drukke dag achter de rug hebt. Ik zeg altijd: maak de kleur van je vloer minstens twee tinten lichter of juist donkerder dan de meubelen. Anders lijkt het net alsof alles in elkaar overloopt. En dat wil je natuurlijk niet.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kleur van de muren, de lichtinval en de weerkaatsing van het zonlicht. Wanneer de zon pal bij je naar binnen schijnt, kan dat de vloer een heel andere uitstraling geven.

Noesten?

Voor de duidelijkheid; ik kan iedere houtsoort voor je kleuren. Het is alleen wel belangrijk om te kijken wat de natuurlijke kleur van je vloer is. Want is het een lichte of bijvoorbeeld juist een donkere vloer? En heeft-ie veel of weinig noesten?

Dat zijn van die opvallende donkere plekken, vaak op een houten vloer. Da’s helemaal niks om je zorgen over te maken, dat noemen ze ‘noesten’. Bij ons in Nederhemert noemen we ze ‘knoesten’, maar eigenlijk is het niks meer dan de plekken waar de takken aan de boom zijn gegroeid.

Kleur kiezen

En dan is er ook nog het verschil tussen dekkende en transparante kleuren. Bij een dekkende kleur is de natuurlijke kleur van het hout bijna of helemaal niet meer zichtbaar. Bij een transparante kleur is dat precies het tegenovergestelde. Omdat de kleur vooral in de nerf zit, is de natuurlijke kleur van het hout nog goed te zien.

Zo, dat waren een paar tips voor het kiezen van een kleur voor je houten vloer. Ik hoop dat je er iets wijzer van bent geworden en anders kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen in onze showroom. Daar kun je alle kleuren zien en dat is wel zo fijn, want online ziet het er nooit zo uit als in het echt. Neem gerust contact met me op. De showroom staat voor je klaar!"

Ik wil graag de kleuren komen bekijken!