(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 351 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen (2).jpg

Trap bekleden

Dus jouw trap kan wel een make-over gebruiken? Maar je weet nog niet wat er allemaal mogelijk is op het gebied van trapbekleding? Nou, heel veel! De keus van de trapbekleding maakt je trap. Beton-, marmer- en leerlook: het kan allemaal. Overzettreden van laminaat of eikenhout? Geen probleem. Laten we beginnen met de soorten trapbekleding.

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen (39).jpg

Trap bekleden met hout

Je kunt je trap bekleden met hout, om precies te zijn met eikenhouten overzettreden. Eiken heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Interieur trends komen en gaan, maar hout is tijdloos. Eikenhouten overzettreden gaan zeker 10 jaar mee. Je kunt ze goed behandelen door te schuren en te oliën waardoor je de levensduur flink kunt verlengen. Je trap bekleden met hout geeft je trap een hele mooie uitstraling. Kijk maar eens naar dit project waar ik de hele trap heb bekleed met eikenhouten overzettreden.

Oliën van je trap

Het oliën van je trap heeft twee grote voordelen. Het verlengt de levensduur van het hout en je kunt je trap makkelijk een andere kleur geven. Je kunt kiezen uit wel 40 verschillende kleuren! Hoe de kleur er uit komt te zien op jouw trap wil je van te voren natuurlijk wel even zien. Kom dan naar onze showroom, daar kun je ze allemaal zien. Als wij jouw overzettreden gaan oliën, dan doen wij dat van te voren al in de werkplaats, zodat ze al op kleur en uitgehard zijn als we je trap gaan bekleden. Op deze manier kun jij dezelfde dag over je trap lopen. Goed geregeld Bas!

Trap kleuren

Nog even over trap kleuren: er is nog veel meer mogelijk. Wist je dat we de trap zo kunnen bekleden dat het dezelfde kleur krijgt als de vloer? Denk niet alleen aan de treden van een trap, maar ook stootborden, zijkanten en de trapleuning. Alles maakt Bas in de kleur van jouw wens. Wil je gewoon een zwarte trap of een witte trap? Bas regelt het en maak er een mooi geheel van.

Trap bekleden met laminaat

Je trap bekleden met laminaat is een veel gekozen optie. Bas werkt met HPL laminaat. HPL? Ja, dat staat voor High Pressured Laminate, dat is laminaat wat onder hoge druk wordt gemaakt en is daardoor extra sterk en slijtvast. Top dus voor trappen die veel te verduren krijgen. Laminaat is te verkrijgen in veel verschillende (hout)kleuren en ook in een betonlook. Met een klein sopje krijg je het makkelijk schoon en je trap gaat lang mee als je deze bekleed met laminaat. Kom de mogelijkheden eens bekijken in onze showroom!

Trap bekleden met vinyl

Steeds meer mensen kiezen voor het bekleden van de trap met vinyl. Niet zo gek gezien de voordelen die vinyl heeft. Ook Bas is om, al is hij stiekem verliefd op trappen van eikenhout. En op Joyce natuurlijk. Goed, vinyl is een dikke en sterke kunststof wat zacht en warm is. Het dempt geluid en is vochtbestendig. Ook zit er standaard antislip in voor extra grip. Wel zo veilig. Je kunt met vinyl je trap elke look geven die je maar wilt. Je trap bekleden in het bruin, zwart, wit of welke kleur dan ook. Het kan allemaal.

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen (17).jpg

Vinyl leerlook voor je trap

Wil je graag een trap met een stoere uitstraling? Laat dan je trap bekleden met een vinyl leerlook. Dat maakt van je trap een echte eye catcher! Het is elegant, tijdloos en strak. Verder heb je gewoon alle voordelen van vinyl. Kom het eens bekijken in de showroom.

Betonlook voor je trap

Kan dat ook? Jazeker, geen probleem voor Bas. Je hebt vinyl met betonlook in verschillende stijlen en kleuren. Hierdoor is het goed te matchen met bijvoorbeeld je vloer. Een betonlook is perfect voor het verbinden van de vloer beneden en de vloer boven. Zo zie je maar weer, voor elk probleem heeft Bas een oplossing!

Marmerlook voor je trap

Marmer is een natuursteen, daar heb je trappen van. Heel mooi, maar ook erg duur. Daarom heeft Bas vinyl met marmerlook! Heb je dezelfde mooie en chique uitstraling voor een scherpe prijs. Plus alle voordelen van vinyl. Een Een marmerlook gecombineerd goed met zwarte of houten elementen. Mocht je nog twijfelen waarmee jij jouw trap wilt bekleden, overweeg dan zeker eens vinyl! 

Open trap bekleden

Een open trap zie je veel in huizen. Het geeft een open karakter aan een ruimte en het laat het licht door. Bij nieuwbouwhuizen word een trap vaak in het wit opgeleverd en die wil je natuurlijk laten bekleden zodat het een mooie trap wordt. Een open trap kun je bekleden met eikenhout, laminaat of vinyl en in bijna elke kleur. Je kunt er ook voor kiezen om een open trap dicht te maken. Dus eigenlijk is met een open trap alles mogelijk? Precies! Of je nu alleen de bovenkant wilt bekleden of helemaal rondom. Alles kan.

Open trap dubbelzijdig bekleden

Een open trap bekleden kan ook helemaal rondom, dat heet dubbelzijdig bekleden. Bas bekleed dan de bovenkant, de zijkant én de onderkant. Je loopt weleens op een trap en dan zie je een onbehandelde onderkant. Geen gezicht. Het is ook wel lastig om de onderkant zelf te schilderen. Beter laat je ook de onderkant van een opentrap bekleden door Bas, dan heb je er geen omkijken meer naar en is je trap helemaal af.

Zoldertrap bekleden

De zoldertrap is vaak een open trap en dat is meestal niet de mooiste trap. Als de zolder gewoon een opslag is, dan prima. Maar mogelijk heb je een extra slaapkamer op zolder gemaakt, dan wil je eigenlijk ook wel een mooiere trap. Een goede reden om de trap te laten bekleden door Bas. Je kunt ook de stijl van de beneden trap doorvoeren naar de zoldertrap voor een meer geheel. Kom eens langs in de showroom om de vele opties te bekijken.

Zijkant trap bekleden

Wil je niet de hele trap bekleden, maar alleen de zijkant? Ook dat kan natuurlijk. Een beklede zijkant kan het verschil maken tussen een trap en een mooie trap. Wat dacht je van bekleden met eikenhout geolied in een mooie kleur als contrast van bijvoorbeeld een witte of zwarte traptrede? Bas wordt er nu al blij van.

Dichte trap bekleden

Een open trap of een dichte trap: het maakt voor Bas niet uit. Bekleden wordt het! Bij een dichte trap is er meer te bekleden dan bij een open trap, want een dichte trap heeft stootborden. Dat zijn de borden aan de achterkant van de trede waar de punt van je voet tegenaan komt. Juist deze borden maken een dichte trap een mooi geheel als je de trap gaat renoveren. Dat kan natuurlijk met verschillende soorten bekleding en in heel veel kleuren. Bij het bekleden van een dichte trap doet Bas de hele trede, de zijkanten en de stootborden. Kijk eens hoe Bas dit heeft gedaan bij dit project.

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen LR (37).jpg

Kleuren trapbekleding

Een regenboog heeft veel kleuren, maar een trap kun je bekleden in meer kleuren. Een zwarte trap, een hout gekleurde trap, betonlook, leerlook, wat je wilt. Je kunt een trap ook in 2 kleuren bekleden, dat geeft een mooi contrast. Bijvoorbeeld de zijkanten wit en de traptrede zwart. Een houtkleur combineren met een andere kleur, dat kan ook. Zoek je inspiratie voor het bekleden van je trap? Kom dan naar onze showroom waar je alle mogelijkheden kunt ontdekken.

Trap bekleden met verlichting.

Als je de trap opnieuw gaat bekleden kun je ook verlichting toevoegen. Dat is niet alleen erg mooi, maar ook nog eens extra veilig. Bas kan de verlichting aanbrengen aan de zijkanten of onder elke traptrede. Wij werken met zuinige led-verlichting die je zelf kunt afstellen in intensiteit en kleur. Instellen kan met een app, een afstandsbediening of de verlichting gaat aan met een bewegingssensor. Met trap verlichting maak je een trap helemaal af!

Trap bekleden met antislip

Iedereen is weleens een beetje of meer uitgeleden op een trap. Bas in ieder geval wel en hij wil dat nooit meer. En dat hoeft ook niet als je een trap bekleed met antislip. Maakt dat een trap niet minder mooi? Zeker niet, antislip is er in verschillende kleuren en je kunt het zo afstemmen met de trapkleur dat je het bijna niet ziet. Voor de veiligheid is antislip op een trap echt een must.

Kosten trap bekleden

Nu je weet welke opties er allemaal zijn, vraag je je misschien af: wat kost het bekleden van een trap? Het klinkt als een cliché, maar het is afhankelijk van het materiaal voor het bekleden van een trap. Eikenhouten overzettreden kosten meer dan bekleden met laminaat. Het beste kun je ons even een berichtje sturen met details en je wensen, dan krijg je binnen één werkdag een vrijblijvende offerte. Eén ding is zeker: je krijgt altijd waar voor je geld.

Trap zelf bekleden

Overweeg je om je trap zelf te bekleden? Dat kan natuurlijk ook, maar hou er rekening mee dat het best een klus is. Traptrede zijn niet recht en vaak zit er een draai in de trap. Hierdoor moet je heel precies werken wil het mooi worden. Zeker als je dubbelzijdig gaat bekleden, dus ook de onderkant. Weet waar je aan begint en zorg voor goed gereedschap. Bas draai zijn hand niet om voor z’n klus en hij doet het graag. Geen grap, hij doet het écht graag. Daarom is hij de trapbekleding specialist van Gelderland, Brabant, eigenlijk van heel Nederland!

Hoe lang duurt het bekleden van een trap?

Een trap bekleden duurt meestal een dag. De overzettreden worden in de werkplaats al voor behandeld, dat scheelt tijd. Bas, komt ’s ochtends vroeg, je mag hem koffie aanbieden en gaat gelijk aan het werk. Aan het einde van de dag ruimt Bas alles netjes op en kun jij gelijk genieten van je nieuwe trap. Kan het uitlopen? Ja, dat kan als het veel (maat)werk is, maar er is niemand sneller dan onze Bas.