(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 348 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Je parketvloer schuren? Laat het Bas doen!

"Vind je het tijd dat je parketvloer er weer uitziet als toen hij voor het eerst gelegd werd? Maar is-ie nog te goed om hem te vervangen? Dan heb ik dé oplossing voor je!

Het is onvermijdelijk: wanneer je je parketvloer veel gebruikt, ontstaat er na verloop van tijd slijtage. Het verplaatsen van tafels, stoelen of andere meubels levert krassen en slijtageplekken op. Hartstikke logisch dat het gebeurt, maar je houten vloer heeft het liever niet.

Je parketvloer schuren

Om een lang verhaal kort te maken; je wil die doorgeleefde parketvloer even een flinke opknapbeurt laten geven. En dat is niet iets wat je zelf eventjes tussendoor doet. Qua werk lijkt het veel op een complete make-over van bijvoorbeeld je woonkamer, keuken of hal. Er moet dus nogal wat gebeuren. En daar heb je iemand voor nodig die het juiste materiaal heeft en precies weet hoe hij daarmee om moet gaan om van jouw oude parketvloer weer een droomvloer te maken.

Maar wie vertrouw je zo’n belangrijke klus toe?

Daar kom ik straks nog op terug, ik wil je graag eerst vertellen hoe je een parketvloer er weer als nieuw uit kunt laten zien. Dat kan namelijk door hem te schuren. En bij schuren denk je misschien al snel aan grote stofwolken die de hele kamer in stuiven, maar tegenwoordig is er een alternatief. Dat heet ‘stofvrij schuren’. Met een professionele band- en kantenschuurmachine wordt je parketvloer geschuurd – meestal een keer of drie – en na het schuren wordt de vloer gepolijst. Dat zorgt ervoor dat de schuurkrassen verdwijnen en je een strakke, egale vloer overhoudt. En ik hoor het je vragen; hoe kan je een parketvloer schuren zonder dat er stof vrijkomt? Nou, dat komt door een krachtige stofzuiger waarop de schuurmachine is aangesloten. Die zuigt gelijk al het stof weg en dus heb je daar verder geen omkijken naar.

Wat hout is, moet hout blijven 

Toen je je parketvloer aanschafte, zul je niet voor niets hebben gekozen voor hout. Het geeft je hele kamer namelijk een schitterende uitstraling. Wij vinden dan ook; wat van hout is, moet hout blijven. Er zijn door de jaren heen wel verschillende trends geweest. Een aantal jaar geleden moest alles bijvoorbeeld zo wit en zo grijs mogelijk, maar dat is nu niet meer ‘in’. Tegenwoordig wordt er meestal gekozen voor een warmere tint, een houtkleur dus. De één wat lichter, de ander een wat donkerdere kleur. En dat is weer afhankelijk van je meubelen, de lichtinval én andere kleuren in je huis. Wanneer je je vloer na het schuren laat oliën, komt het hout weer helemaal tot zijn recht.

De verbinding tussen je muur en je vloer

En dan nog het ondergeschoven kindje; de plinten! Want het mag dan niet meteen bij je te binnen schieten wanneer het gaat over het opknappen van je parketvloer, maar de plinten zijn wel dé verbinding tussen je muur en je vloer. Smaken verschillen en ze zijn er dan ook in veel verschillende soorten en maten: van hoog tot laag, van dik tot dun, het is allemaal mogelijk, afhankelijk van jouw wensen.

Je ziet het; er is ontzettend veel mogelijk wanneer je je parketvloer een make-over wil geven. En laat ik nou precies degene zijn die dat heel graag voor je zou willen doen. Ik heb het perfecte materiaal en de keuze is bij mij ook nog eens reuze. Wil je meer weten? Kijk dan verder op deze website of neem vrijblijvend contact met me op. Tot snel!"

Contact met Bas