(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 345 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

Dagelijksonderhoudbanner.jpg

Dagelijks en periodiek onderhoud

Bas draagt zorg voor je houten vloer en trap. En nee, dat houdt niet op na het oliën. Integendeel. Wij willen dat jouw vloer of trap er zo lang mogelijk als nieuw uitziet. En daar helpen we je graag bij.

Dagelijks onderhoud


Nadat wij de vloer of trap helemaal naar wens hebben geschuurd en afgewerkt, ontvang je namelijk geheel gratis een flacon onderhoudsmiddel en een uitgebreide onderhoudswijzer. Je kunt zo heel gemakkelijk zelf het onderhoud verzorgen.

Dagelijksonderhoud1.jpg

Tips om je vloer of trap mooi te houden

Zand werkt als schuurpapier. Stofzuig daarom dagelijks. Let wel op; gebruik een specifieke parketborstel om krassen op je prachtige vloer of trap te voorkomen.

Verder zijn er nog een paar andere dingen die je kunt doen om slijtageplekken te minimaliseren. Zo kun je droogloopmatten bij alle buitendeuren leggen. En in het geval van je vloer; zorgen voor vilt onder de meubels. Of zachte wieltjes. Daarmee voorkom je krassen op je vloer wanneer je (zware) meubels verplaatst. Zorg er dan wel voor dat je het allemaal schoon houdt en tijdig vervangt.
Houd je in huis je schoenen aan? Dan breng je meer vuil en vocht mee naar binnen. Beter kun je je schoenen uit doen.

Ook is het belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis op peil is en blijft. Op die manier voorkom je dat het hout gaat inkrimpen of juist uitzetten.

Dagelijksonderhoud2.jpg

Periodiek onderhoud

Afhankelijk van hoe er op de vloer wordt geleefd, adviseert Bas om jouw geoliede vloer of trap één keer per jaar plaatselijk of in zijn geheel opnieuw in de olie te zetten. Je kunt dit zelf verzorgen. Wij helpen je dan graag op weg; de boenmachine voor de vloer - voor de trap heb je die niet nodig - en de benodigde materialen kun je bij ons huren. Voor het onderhoud gebruik je bij voorkeur dezelfde olie – kleur en merk – als waar de vloer of trap destijds mee behandeld is. Door te oliën geef je je vloer of trap niet alleen een nieuwe beschermlaag, je frist ook de kleur op! De droogtijd van je trap en vloer na periodiek onderhoud is 24 uur.

Nog een laatste tip van Bas: om tijdens het onderhoud toch je vloer of trap te kunnen belopen verdeel je de woonkamer in etappes en olie je de ene dag de even, en de andere dag de oneven traptreden.

Uiteraard is het ook mogelijk deze periodieke werkzaamheden aan Bas uit te besteden.

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen (19).jpg