(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 338 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

trommelenbanner.jpg

Trommelen van de houten vloer

Een oude houten vloer is voor veel mensen een wens. Echte oude vloeren hebben die mooie uitstraling gekregen in de tijd. 'Een vloer waarop geleefd is', zeggen we dan. Ook nieuwe vloeren krijgen in de loop der jaren meer gebruikssporen. Die beschadigingen gaan bij het huis horen en zo krijg je een verouderde, houten vloer. Maar soms gaat dat gewoon iets te langzaam! Wil je meteen die karakteristieke oude look op je houten vloer, dan is het trommelen van de vloer de beste oplossing.

Het proces van trommelen start altijd met het schuren van de vloer. Vervolgens gaan we trommelen. Dat gebeurt met een wals waardoor er afdrukken in het hout komen. De vloer krijgt hierdoor allerlei putjes en deukjes die ervoor zorgen dat je die oude uitstraling krijgt. Kijk maar eens op de foto's hiernaast; dan zie je dat de wals is bewerkt met allerlei oneffenheden die ervoor zorgen dat de houten vloer beschadigd raakt.

trommelen1.jpg

Bas heeft er wel eens moeite mee (om dat mooie hout te bewerken), maar het resultaat is natuurlijk prachtig. Of je nou woont in een oud pand of in een nieuwbouwwoning... Een doorleefde houten vloer met een authentieke uitstraling is nou eenmaal een blikvanger in je huis!

De mate van veroudering, kun je zelf aangeven bij ons. Wij weten precies welk gewicht de wals nodig heeft om de gewenste uitstraling te krijgen. Sommigen houden van wat diepere gebruikssporen en daar mag de vloer flink doorleefd zijn. 'Net de nieuwigheid eraf' kan natuurlijk ook een wens zijn.

trommelen2.jpg

Wist je dat het trommelen van de vloer de meest gebruikte methode is om een vloer te verouderen? Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om de vloer te borstelen. Hiermee maak je de uitstraling nóg authentieker!

Wil jij een sfeervolle, verouderde vloer?

 

trommelen3.jpg