(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 338 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Onderhoud van de parketvloer

“Als je een parketvloer hebt, zul je waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat goed onderhoud geen overbodige luxe is. Daarom geef ik je een aantal handige tips om zo lang mogelijk van je prachtige vloer te kunnen genieten!

Ik zeg altijd ‘wat mooi is, moet mooi blijven!’ Want je kunt wel een schitterende parketvloer hebben waarmee je helemaal in je nopjes bent, toch is het heel belangrijk om op zijn tijd onderhoud te plegen.

Handige tips dagelijks onderhoud

Er zijn een aantal dingen die je vrij makkelijk zelf kunt regelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van viltglijders onder je meubels en deurmatten. Daarmee kun je eventuele slijtage, vlekken of krassen namelijk al voorkomen. Ook is het natuurlijk altijd een goed idee om regelmatig te stofzuigen. Afhankelijk van het soort afwerklaag, kan het bovendien helpen om de vloer te dweilen. Ik werk zelf met een olie die je zo vaak - maar hooguit eens per week - mag dweilen als je zelf nodig vindt. Eén keer in de twee maanden of één keer per jaar; het is helemaal je eigen keuze.

Periodiek onderhoud van de parketvloer

Bij periodiek onderhoud - daarmee bedoel ik het reinigen en opnieuw in de olie zetten van je vloer - geldt wel dat de droogtijd 24 uur is. Da’s natuurlijk best lang. Ik raad je dan ook aan om het onderhoud aan bijvoorbeeld de woonkamervloer in etappes te doen. Dan kun je altijd nog bepaalde delen van de vloer gewoon gebruiken, terwijl de rest aan het opdrogen is.

Doe-het-zelf

Mocht je zelf aan de slag willen gaan dan kun je ervoor kiezen om bij mij een boenmachine te huren, inclusief alle benodigde materialen. En wat betreft het aanschaffen van de olie is het verstandig om dezelfde olie - zowel merk als kleur - te gebruiken als waar de parketvloer al mee is behandeld.

Laat het Bas doen

Wanneer je het periodiek onderhoud liever uitbesteedt, sta ik natuurlijk voor je klaar. Ik gebruik daarvoor de ‘Deep Clean Machine’, een uit de kluiten gewassen schrobmachine die de vloer grondig reinigt. Na het reinigen behandel ik je vloer met olie en ziet ie er weer uit als nieuw. Daarna laat ik een onderhoudswijzer bij je achter. Daarin staat onder andere uitgelegd wat je in de eerste week moet doen, hoe je vlekken kunt verwijderen én hoe je het beste het jaarlijks onderhoud kunt uitvoeren.

Kortom; door middel van goed onderhoud, kun je zelf bepalen hoe lang je vloer er zo goed mogelijk uit blijft zien. Heb je toch nog vragen? Of wil je graag mijn hulp inroepen? Neem dan gerust contact met me op!”

Help Bas!