(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 345 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Eiken vloer schuren

Aangenaam. Ik ben Bas (alias de houten-vloer-dokter). Eiken houten vloeren zijn prachtig! Die van jou ook. Ook al zie je dat nu misschien niet meer. Geef hem niet op, schrijf hem nog niet af. Met de juiste aandacht en liefdevolle verzorging van mijn kant, laat ik hem weer opleven. Stralen als in het allereerste begin. Vloer- en parketrenovatie is mijn vak, of nee, mijn roeping zelfs! Mensen blij maken, dat is wat ik doe. Het allerliefste. Met mijn Bas-mobiel trek ik van huis naar huis, kom ik dagelijks bij mensen over de vloer om hem een grondige opknapbeurt te geven. Hoe vaak dat nodig is, wanneer dat nodig is en hoe ik dat doe? Dat is geen geheim hoor, heus niet. Ik vertel het je graag.

Waar ik goed in ben?

Weleens gehoord van Cesar Milan, de man die bekend staat als hondenfluisteraar? Nou, ik ben Bas, de houtfluisteraar ;-) En nee, ik leg mijn oor niet te luister op je houten vloer om te horen of hij tegen mij praat. Waar zie je mij voor aan zeg. Zodra ik je eiken houten vloer zie, kan ik je precies vertellen wat hij nodig heeft. Simpelweg omdat hout geen geheimen kent voor mij.

Hoe lang een eiken houten vloer mee gaat?

Dat hangt af van de plankdikte en de staat waarin jouw houten- of parketvloer verkeert. Mijn vuistregel is in ieder geval om je vloer om de acht tot tien jaar de aandacht te geven die hij verdient. En met aandacht bedoel ik het schuren van je houten vloer en het opnieuw aanbrengen van een beschermlaag. Want, en dat is logisch, doordat er flink op los wordt geleefd is je vloer onderhevig aan slijtage.

Slijtage aan je eiken vloer

En door slijtage is de kans op onherstelbare beschadigingen groot, zoals; vocht dat in het hout trekt bij het omstoten van je drankje. Vocht en hout, dat is geen goede combinatie. Normaal kan je houten vloer wel tegen een stootje. Maar niet als de beschermlaag er (deels) vanaf is en dus zijn werk niet meer doet. Door vocht gaat hout uitzetten, trekt je vloer krom en dat geeft een niet zo’n prettige aanblik. Ik krimp zelfs ineen bij de gedachte alleen al. Ik ben dol op hout en door mijn voorliefde voor dit natuurlijke en oersterke materiaal zie ik het als mijn missie om te hulp te schieten als jouw houten vloer nieuw leven in geblazen moet worden.

Je eiken vloer laten schuren en lakken

En wat je eiken houten vloer nodig heeft dat kun jij hem geven: mij, Bas! Je eiken vloer schuren, dat doe ik stofvrij (!) met mijn bandschuurmachine. Ik ontdoe je vloer van z’n oude laag. Oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon, net als vuil, vlekken en deukjes. En in het geval van V-groeven, die pak ik natuurlijk ook mee. Kortom, alle slijtagesporen wis ik uit.

Door het schuren ontstaan er schuurkrassen. Dankzij mijn polijstmachine zie of voel je daar helemaal niets meer van. Je vloer is weer zo glad als een babyhuidje. Na het schuren en polijsten is het tijd voor de finishing touch; de afwerklaag. Dat kan met lak of olie. Ik ben persoonlijk voorstander van olie en gebruik ook niet anders. Want, door olie toe te passen behoudt je eiken houten vloer zijn karakteristieke uitstraling.

Kleur bekennen

De speciale hout olie van Rubio Monocoat - met natuurlijke ingrediënten en vrij van vluchtige stoffen - die ik op je eiken houten vloer aanbreng, dat is de nieuwe beschermlaag. De olie trekt in het hout en verzorgt het hout. Het resultaat; een matte beschermlaag. Én, het geeft je vloer kleur. Je hebt daarbij de keuze uit meer dan veertig kleuren. Van natuurlijke kleuren tot en met white- en greywash. Bedoeld om jou weer verliefd te laten worden op je vloer.

Overtuigd?

Dat kan ook niet anders ;-) Kom gerust eens langs in de showroom voor inspiratie of vraag direct een offerte aan.

Bas, kom maar door!