(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 348 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Houten vloer onderhoud met olie

Ha Bas! Hoeveel kost dat nou, om jou m’n vloer te laten renoveren?’ Het is een vraag die ik maar al te vaak krijg. En da’s natuurlijk hartstikke logisch. Je wil graag weten waar die prijs van afhankelijk is. In deze blog leg ik je uit hoe de prijs van een vloerrenovatie tot stand komt.

Vloeroppervlakte

Bij het berekenen van de prijs zijn er een aantal vragen die ik altijd als eerste stel. Eerst wil ik natuurlijk graag weten hoe groot de oppervlakte is. De prijs gaat namelijk per vierkante meter. Meet dus eerst even op hoe groot de vloer is, zodat ik daar al gelijk rekening mee kan houden.

Houtsoort

Daarna gaan we kijken van welke houtsoort je vloer is. Het schuren van een zachtere houtsoort is bijvoorbeeld duurder, omdat de schuurbanden van de schuurmachine dan sneller vol zitten. Daarom zullen ze dus vaker moeten worden gewisseld.

Afwerklaag

Ook de kleur van de afwerklaag is belangrijk bij het berekenen van de prijs. Kies je voor een afwerklaag in kleur, dan is dat minder voordelig dan wanneer je gaat voor een blanke afwerklaag. Dat is eigenlijk ook wel logisch; schuren is in feite niks meer dan krassen maken. Het is dan alleen wel zaak om alle krassen voor de volle honderd procent weg te schuren wanneer je kiest voor een afwerklaag in kleur. Doe je dat niet, dan gaat het kleurpigment in de kras zitten en blijf je de kras zien. Bij een blanke olie gaat er geen kleur in dat krasje zitten, dus die zie je ook niet.

Ook de eventuele afwerking is bepalend. Je kunt er bij kiezen uit lak of olie. Lak moet drie keer worden aangebracht, terwijl het bij olie in één keer kan. Dan is het ook niet zo vreemd dat oliën goedkoper is dan lakken.

Dat zijn allemaal dingen die we willen weten voordat ik een prijs voor je kan berekenen. De leeftijd van de vloer maakt daarvoor juist weer niet zoveel uit. Een vijf jaar oude vloer moet bijvoorbeeld precies hetzelfde worden geschuurd als een 25 jaar oude, uitgeleefde vloer.

Heb je alles op een rijtje? Of zijn er nog dingen niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust even contact met me op.”

Bel Bas!