(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 348 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

Gerben en Anneke Fotografie - 231111 Bas van Genderen (74).jpg

Trap bekleden met laminaat / HPL

HPL, wat staat voor High Pressured Laminate, overzettreden zijn naast eikenhouten overzettreden één van de meest gekozen materiaalsoorten voor traprenovatie. Helemaal niet verwonderlijk gezien de vele positieve eigenschappen.

Om te beginnen is HPL verkrijgbaar in tal van kleuren en uitvoeringen; van een lichte tot een donkere houtlook. En dan is er naast de houtlook ook nog de strakke betonlook verkrijgbaar.

Wat is HPL?

Een HPL overzettrede bestaat uit drie lagen die onder hoge druk worden verlijmd. Het is dankzij die supersterke en slijtvaste combinatie dat je er zeker van kunt zijn dat je trap - nadat Bas hem onder handen heeft genomen - er weer voor lange tijd tegenaan kan. Hoe lang? Dat lees je hieronder.

Levensduur

Gelamineerde overzettreden gaan wel twintig tot dertig jaar mee! Het renoveren van je trap is vaak niet omdat je trap versleten is, maar omdat je erop uitgekeken bent en hij niet meer binnen je interieur past. Hou je ervan om regelmatig veranderingen in je interieur aan te brengen? Zoals Bas het ziet zijn er dan twee opties; ofwel je kiest voor laminaat overzettreden in een naturel-look die passen bij elke interieurstijl óf je kiest voor eikenhouten overzettreden. Want wanneer je je trap laat bekleden met eikenhouten overzettreden met een toplaag van 4 millimeter, is de toplaag nog tweemaal te schuren. Vervolgens kan hij in de gewenste kleur worden geolied.

Traprenovatie cortenstaal look overzettreden brons kleur Herpt Den Bosch.jpg

Onderhoud

Als het gaat om het onderhoud van laminaat, dan is een sopje en zelf stofzuigen voldoende. En ja, een sopje mag, maar maak er geen waterballet van, daar kan laminaat niet zo goed tegen. Doordat Bas overzettreden plaatst over de oude trap heb je niet alleen een betere geluiddemping, het vangt daardoor ook beter kleine oneffenheden op. Bovendien heb je geen last van naden en kieren. Dat laatste zorgt ervoor dat je met je sopje en doek in de aanslag aan het kuisen - of in gewoon Nederlands: poetsen - van je trap kunt beginnen.

Complete traprenovatie

Een traprenovatie houdt niet op bij alleen het plaatsen van nieuwe overzettreden. Wist je dat er veel meer mogelijk is? Zo kan Bas gelijk de trapleuningen vervangen door nieuwe exemplaren in een stijl die past bij je nieuwe trap. Is je trapgat nogal donker? LED-verlichting laat je trap stralen en een antislipprofiel zorgt voor wat meer grip bij het traplopen.

Er zijn dus verschillende soorten trapbekleding en traponderdelen. Kom daarom van tevoren even langs in onze showroom en bespreek je wensen met Joyce. Zij denkt graag met je mee en helpt je verder op weg naar de keuze voor jouw perfecte trap. 

Ik wil een offerte op maat

 

Open trap met HPL bronskleur koper messing traprenovatie Hellouw.jpg