Tel: 0418 - 20 20 06 

Showroom uitsluitend op afspraak   

Luchtgommen: Bas laat hout weer stralen!

Hout. Iedereen heeft het wel in huis; van een traditioneel balkenplafond tot aan een houten steunpilaar in de woonkamer of wat dacht je van de klassieke houten trap met balustrades van fijn houtsnijwerk. Allemaal authentieke elementen die jouw woning karakter geven. Maar wat als het moment is aangebroken om het te vervang…. STOP! Sorry voor de onderbreking, want op dit specifieke punt komt Bas om de hoek kijken; hij blaast – of eigenlijk straalt hij – het hout nieuw leven in!

De klassieke houten trap met het karakteriserende houtsnijwerk

Een hele investering is het geweest destijds; je authentieke trap met het zo karakteriserende houtsnijwerk. Je hebt er al veel plezier aan beleefd; aan je trap! De grootsheid van de kleinste details geeft ‘m de WOW-factor bij het betreden van je woning. Alleen na verloop van tijd begint het hout kale plekken te vertonen. Je trap staat er niet meer zo bij te schitteren en stralen als hij dat in het allereerste begin wel deed.

Een krachtige en effectieve methode zonder het hout te beschadigen

Eerst is het nodig om de oude afwerkingslaag - als lak of olie - van de trap te verwijderen. Bas ontdoet je trap als het ware van zijn oude jasje en verwijdert tegelijk alle oneffenheden zoals krassen, vlekken en andere beschadigingen die in de loop der jaren zijn ontstaan. En dat doet Bas met de allernieuwste techniek; namelijk door de moeilijk te bereiken onderdelen van de trap te luchtgommen. In Jip en Janneke taal: met zachte korrels en onder lichte druk fijnstraalt Bas het oppervlak. Schurend en gommend en – anders dan bij zandstralen - zonder harde inslag. Luchtgommen dus. Bas hoeft zich nu niet meer in allerlei bochten te wringen om bij de moeilijk te bereiken plekjes te komen. Het resultaat: een trap teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat. Vrij van krassen, beschadigingen en kleur. Klaar voor de volgende fase: de nieuwe afwerkingslaag.

Je houten trap kleuren

Nu Bas je tap weer helemaal heeft teruggebracht naar de basis, kun je opnieuw kleur kiezen! En kiezen kun je bij Bas zeker; uit maar liefst 40 (!) kleuren om even heel precies te zijn. Of ga je juist voor de onbehandelde look? In dat laatste geval is er nog steeds een afwerkingslaag nodig. Alleen niet de afwerking die je zou verwachten. Blanke olie geeft, hoe gek het misschien ook klinkt, kleur aan je trap. Daarom gebruikt Bas olie met kleurpigment. Je houten trap behoudt dan zijn onbehandelde uitstraling.

Je trap is weer als nieuw nadat Bas ‘m onder handen heeft genomen. Dan kan ‘ie er weer ja-ren tegenaan en heeft ‘ie weer die WOW-factor van het allereerste begin!

Kom maar op Bas!

Bas van Genderen

Direct weten wat jouw investering is? BEREKEN HIER