Tel: 0418 - 20 20 06

Openingstijden showroom: Vr (10.00-20.00) - Za (10.00-16.00) of op afspraak

Dagelijks en periodiek onderhoud

Bas draagt zorg voor je houten vloer. En nee, dat houdt niet op na het oliën van je vloer. Integendeel. Wij willen dat jouw vloer er zo lang mogelijk als nieuw uitziet. En daar helpen we je graag bij.   

Nadat wij de vloer helemaal naar wens hebben geschuurd en afgewerkt, ontvang je namelijk geheel gratis een flacon onderhoudsmiddel en een uitgebreide onderhoudswijzer. Je kunt zo heel gemakkelijk zelf het onderhoud verzorgen. 

Zand werkt als schuurpapier. Stofzuig je vloer daarom dagelijks. Let wel op; gebruik een specifieke parketborstel om krassen op je prachtige vloer te voorkomen.

Verder zijn er nog een paar andere dingen die je kunt doen om slijtageplekken te minimaliseren. Zo kun je droogloopmatten bij alle buitendeuren leggen. En zorgen voor vilt onder de meubels. Of zachte wieltjes. Daarmee voorkom je krassen op je vloer wanneer je (zware) meubels verplaatst. Zorg er dan wel voor dat je het allemaal schoon houdt en tijdig vervangt.

Ook is het belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis op peil is en blijft. Op die manier voorkom je dat het hout gaat inkrimpen of juist uitzetten. Afhankelijk van hoe er op de vloer wordt geleefd, wordt het geadviseerd om jouw geoliede vloer periodiek plaatselijk of in zijn geheel opnieuw in de olie te zetten. Je kunt dit zelf verzorgen. Wij helpen je dan graag op weg. Uiteraard is het ook mogelijk deze periodieke werkzaamheden aan Bas uit te besteden. 


Bas om advies vragen?

Onderhoud vloer

Vloer onderhoud zeep

Onderhoudszeep

Schoonmaakproducten

Direct weten wat jouw investering is? BEREKEN HIER