(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 345 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Open trap dichtmaken

“Bas, wij hebben een open trap en die willen we dichtmaken. Kun jij dat regelen? En wat zijn de mogelijkheden?” En of ik dat kan! Je open trap dichtmaken, het is een flinke passen-en-meten klus. Maar daar draai ik mijn hand niet voor om!

Trap in de woonkamer dichtmaken?

Een open trap oogt lekker ruimtelijk en is daarmee minder opvallend in een ruimte aanwezig. Nu maakt dat helemaal niets uit natuurlijk als je de trap in de gang hebt. Maar staat hij in de woonkamer, dan snap ik ook dat je niet direct bij het betreden van de kamer letterlijk tegen je trap op wilt lopen. Een open of dichte trap, ze hebben allebei zo hun charmes.

Je dwaalt af Bas, blijf bij je verha.. uh de trap. Een open trap dichtmaken dus. Ik ben je man!

De open trap dicht laten maken

Wil je van een open naar een dichte trap en past de uitstraling van je huidige trap niet meer bij je woonstijl? Dan is dit je kans om je houten trap een compleet nieuwe look te geven! Ik zal je vertellen wat er allemaal mogelijk is. In korte bewoordingen, wat voor mij ‘Bas’ een hele uitdaging is, want; eenmaal op stoom raak ik niet uitgepraat over mijn voorliefde voor hout en wat ik ermee toveren kan.

De stijl van je dichte trap

Anders dan bij de traprenovatie van een open trap heb je meer keuzemogelijkheden als je een compleet andere stijl wilt toepassen. Zo passen de Z-trap en de bloktreden perfect bij een moderne woonstijl. Of speel met kleur door te kiezen voor een afwijkende kleur stootborden en/of zijwangen.

De materiaalkeuze

Overzettreden zijn er in het natuurlijke eikenhout, laminaat of vinyl. Kies je voor eikenhouten overzettreden dan kun je kiezen uit veertig verschillende kleuren olie. Overzettreden van laminaat of vinyl zijn er in verschillende kleuren en decors, denk aan betonlook, houtlook, de chique marmerlook en de stoere leerlook.

Van modern, landelijk tot klassiek en van industrieel tot Scandinavisch en hotel chique; ik heb het allemaal in huis!

Open trap dichtmaken stootborden

Heb je kinderen? Dan speelt veiligheid een belangrijke rol in de keuzes die je maakt. Niet zo verwonderlijk dat je jouw open trap dicht wilt laten maken. Dat begint met het plaatsen van stootborden waarmee ik je trap dicht maak. En zo zijn er nog een aantal van die veiligheidsmaatregelen te nemen; denk dan aan een antislip profiel waarmee je uitglijden voorkomt. En het integreren van LED-verlichting in je traptreden is handig in het donker. Tegelijkertijd geeft licht je trap een sfeervolle en chique uitstraling. Win-win dus!

Openheid van zaken

Alles wat je onder je open trap uitstalt, dat ligt in het zicht. Het oogt al snel rommelig én alles ligt er ook nog eens stof te happen door alles wat tussen de traptreden door naar beneden valt. Je las het hierboven al, met stootborden maak ik de ruimte tussen de traptreden dicht wat als mooie bijkomstigheid heeft dat stof en vuil geen kans meer krijgt.

Tijdens de traprenovatie kan ik gelijk  de ruimte onder de trap onderhanden nemen door deze om te toveren tot een trapkast waarin je alles onzichtbaar opbergt. Opgeruimd staat netjes!

Dan heb ik alle voordelen van een dichte trap wel met je besproken en zal ik overgaan tot de smaakmakers; de materialen en kleuren die jouw trap de gewenste uitstraling geeft. Want ook daarin is weer van alles mogelijk.

Aan de slag Bas!

Met enige regelmaat krijg ik de vraag hoe lang ik nou bezig ben met een traprenovatie. Dat gaat razendsnel kan ik je vertellen. Er komt namelijk geen hak- en breekwerk aan te pas. Het is veel passen en meten, maar voor iemand zoals ik, die kan toveren met hout, is dat appeltje eitje. Al met al kom ik één dag bij je over de vloer. In de ochtend sta ik bij je op de stoep en aan het eind van de dag  trek ik de voordeur achter me dicht. Jou achterlatend met een nieuwe trap. Lekker hè!

Je leest het; met je trap kun je alle kanten op! Net als met mij trouwens ;-)

Vraag vrijblijvend je offerte aan of kom langs in de showroom waar Joyce voor je klaarstaat om je vragen te beantwoorden en te laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Maak een afspraak voor een bezoek aan de showroom

Of klik hier om een offerte aan te vragen