(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

9,2 uit 338 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Je houten vloer opknappen

Bas hier! In de Dikke van Dale kun je mij ook wel vinden onder: houtbewerker, opknapper, restaurateur, tovenaar. Huh?! Ja echt, dat laatste geloof je misschien niet, maar toveren kan ik als de beste hoor. Met het hout op je oude en versleten houten vloer welteverstaan.

Wacht! Niet afhaken hoor. Ik ga echt niet verder uitweiden over mijn toverkunsten. In alle ernst wil ik je graag vertellen waarom het niet nodig is om je houten voer af te schrijven en hoe ik ‘m een tweede leven kan geven. Hoe ik daar aan het begin van de dag op stap om hem aan het eind van de dag als nieuw bij  je achter te laten.

Oude houten vloer opknappen

Het opknappen van een oude houten vloer is een geweldige manier om hem weer als nieuw te maken. Want; een groot voordeel van hout is dat het duurzaam is en dus lange tijd meegaat (hoe lang dat precies is, dat hangt af van de plankdikte).

Met een aantal stappen tover ik je oude houten vloer weer om in een vloer als nieuw. 

Originele houten vloer

Talloze ki-lo-me-ters vloer heb ik de afgelopen jaren onder mijn schuurmachine (ik noem ‘m ook wel mijn Bas-mobiel) voorbij zien glijden. En zonder daarbij complete stofwolken achter te laten. Dat is zo hopeloos ouderwets. Dankzij mijn stofvrije band- en kantenschuurmachine is dat ook absoluut niet nodig. De ingebouwde stofzuiger vangt namelijk het stof allemaal op. 

Aanhelen van je vloer

Kom je een stuk vloer tekort dan maak ik er weer één geheel van. Dat klinkt wellicht vreemd in de oren, want: hoe kom je zomaar ineens een stuk vloer tekort?! Nou, dat kan bijvoorbeeld als je tijdens een verbouwing de open haard weghaalt of je keukenopstelling verandert. Geen zorgen. Nadat ik ‘m onderhanden heb genomen, zie je door het aanhelen van de vloer daar helemaal niets meer van. 

Zo glad als…

Nu je vloer is ontdaan van de oude laag en ik het vuil uit de aanwezige v-groeven heb gefreesd, ga ik aan de slag om krassen en oneffenheden weg te polijsten. Nu je houten vloer zo glad is als een babyhuidje kom ik in actie voor de finishing touch. 

De puntjes op de i

Gewapend met de olie van het prachtige merk Rubio Monocoat ga ik aan de slag met het kleuren van je vloer. Natuurlijk olie ik de vloer in de door jou vooraf gekozen kleur. Want; het is tenslotte de kleurkeuze die je houten vloer de gewenste uitstraling geeft.

Iedere millimeter van je vloer behandel ik met deze olie. En maak je geen zorgen hoor over voldoende ventilatie in de ruimte, want nog een reden waarom Rubio Monocoat mij tot zijn fanBase mag rekenen: dat is dankzij het gebruik van natuurlijke ingrediënten en het feit dat er geen vluchtige stoffen gebruikt zijn die je de adem benemen. De beschermlaag van de olie zorgt voor een vuil- en vochtafstotende werking, waardoor het geen kans krijgt om in het hout te dringen waar het blijvende schade kan aanrichten. 

Weer verliefd op je vloer

Dankzij de juiste zorg en aandacht van mijn kant, is jouw originele houten vloer aan het eind van de klus weer een echte blikvanger. 

Heb je hulp nodig bij het opknappen van je oude houten vloer?

Met mijn voorliefde voor hout, ki-lo-me-ters lange ervaring en evenzoveel tevreden klanten, kun je dat met een gerust hart aan mij toevertrouwen.

Ik wil de juiste man voor mijn vloer!

oude houten vloer opknappen
aanhelen vloer
parketdenbosch2.jpg
houten vloer opknappen
je houten vloer als nieuw
vloer opknappen
houten planken vloer opknappen resultaat