(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 367 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Waarom kiezen voor een Z-trap?

Je bent toe aan een flinke opknapbeurt van je trap. Maar weet niet welke mogelijkheden en soorten er allemaal zijn. Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik heb allerlei soorten en maten voor je, van A tot Z!

En die ‘z’ mag je letterlijk nemen, want ook op het gebied van Z-trappen kun je bij mij terecht. Maar wat is dat nou precies? En waarom zou je voor zo’n Z-trap kiezen? Dat leg ik je graag uit.

Open trap of dichte trap? Bas tovert 'm op tot een Z-trap

Het is goed om eerst even uit te leggen waar de naam Z-trap vandaan komt. Eigenlijk is dat heel simpel; bij een Z-trap lopen de stootborden (de planken tussen de treden in) niet recht naar beneden, maar schuin naar achteren. Ze zijn ‘in verstek’ geplaatst. Dat zorgt ervoor dat het hout naadloos over loopt van de neus van de bovenste trede tot aan het achterste deel van de trede eronder. En juist omdat die stootborden niet recht lopen, zie je de vorm van de letter ‘z’ als je de trap vanaf de zijkant bekijkt. Handig om te weten, toch? Het maakt trouwens niet uit of je een open of een dichte trap hebt; ik kan hem altijd omtoveren tot een Z-trap.

Een unieke trap die in het oog springt!

Wat ook de moeite waard is om te vertellen, zijn de redenen waarom je zo’n Z-trap zou willen. Juist omdat het zo’n uniek plaatje geeft, is dit een trap die direct in het oog springt. Ik noem het ook wel een ‘anders-dan-anders-trap’ en dat maakt hem ook zo speciaal! Qua materiaal kies ik altijd voor eikenhout. Dat is met én zonder antislip leverbaar en kan in maar liefst veertig (!) verschillende kleuren olie worden afgewerkt. De keuze is reuze!

Mix and match met de trapleuning

En dat geldt ook voor de trapleuning. Tegenwoordig zijn vooral de strakke, rechte vormen daarin heel populair, maar er is veel meer mogelijk. Een houten trap – zoals een Z-trap - kan door een bepaalde kleur en een sierlijke leuning of leuninghouder landelijk worden, maar met een platte, zwarte stalen leuning geeft het juist weer een industriële sfeer. Voor ieder wat wils, dus, maar als je je hele woning één geheel wil laten uitstralen, dan is het vaak aan te raden om voor eenzelfde soort leuning te kiezen als de accessoires in je huis, zoals het deurbeslag. Heb je overal RVS-deurklinken, dan neem je een RVS-leuning, zodat het mooier bij het geheel past.

Een uitdagende trap

Ik zeg je heel eerlijk; het is voor mij één van de meest uitdagende trappen die ik voor je kan maken. Dat houdt me scherp! Anders dan bij een ‘gewone’ traprenovatie, moeten de stootborden en de overzettreden uit één geheel bestaan. Ze sluiten naadloos op elkaar aan. En juist in het woord ‘naadloos’ zit ‘m de uitdaging. Daarom plaats ik iedere trede met de hand en met zo groot mogelijke precisie, om ervoor te zorgen dat het resultaat er perfect uitziet.

Interesse in zo’n maatwerk ‘anders-dan-anders-trap’? Neem contact met me op! Dan geef ik je graag antwoord op al je vragen.

Bas, ik wil een anders-dan-anders-trap!